MLL:n lastenhoitokurssi alkaa Akaassa

Maria Koivuniemi MLL:n Toijalan yhdistyksestä on yksi lastenhoitokurssin ohjaajista. Hän puhuu aiheesta lapsen hyvä hoito. Kurssilla opetellaan myös vaipanvaihtoa. Koivuniemi muistuttaa, että kurssin käymisestä voi olla hyötyä myös hoito- ja kasvatusalasta kiinnostuneille sekä kesätyön haussa.
Maria Koivuniemi MLL:n Toijalan yhdistyksestä on yksi lastenhoitokurssin ohjaajista. Hän puhuu aiheesta lapsen hyvä hoito. Kurssilla opetellaan myös vaipanvaihtoa. Koivuniemi muistuttaa, että kurssin käymisestä voi olla hyötyä myös hoito- ja kasvatusalasta kiinnostuneille sekä kesätyön haussa.

Akaan Opistossa alkaa maaliskuussa MLL:n lastenhoitokurssi, joka antaa valmiuksia toimia lasten hoitajana perheissä. Kurssin suorittaneilla on myös mahdollisuus hakeutua MLL:n lastenhoitotoimintaan. Lastenhoitokurssista vastaa MLL:n Hämeen piiri yhteistyössä Toijalan MLL:n kanssa.

– Kurssilla käydään läpi kasvua, kehitystä, hoitoa, leikkitoimintaa, tavallisimpia lastensairauksia sekä ensiapua ja vuorovaikutustaitoja, kertoo perhetoiminnan ohjaaja Marja Saarimaa MLL:n Hämeen piiristä.

Kurssin suositusikäraja on 16 vuotta, mutta mukaan voivat tulla myös nuoret, jotka tämän vuoden aikana täyttävät 16 vuotta. Yläikärajaa osallistumiselle ei ole.

– Toivomme, että kurssille lähtisi myös aikuisia ja mummi-ikäisiä ihmisiä, jotka ovat ehkä hoitaneet omia lapsiaan, mutta joilla ei ole hoitoalan koulutusta. Kurssi voi herättää kiinnostuksen lastenhoitotyöhön perheissä, Saarimaa kuvailee.

Kurssiin kuuluu 36 oppituntia, jotka ovat Arvo Ylpön vanhassa kivikoulussa tiistai-iltaisin 4.3.–13.5. kello 17­–19.45 sekä lauantaina 22.3. kello 10–15. Kokoontumisia on 12 kertaa, kolme tuntia kerrallaan.

Kurssiin kuuluu myös kuuden tunnin harjoittelu, jonka kurssilainen suorittaa ennalta hänelle tuntemattomassa perheessä. Kurssilainen voi itse etsiä harjoittelupaikan tai suorittaa sen MLL:n etsimässä perheessä.

– Harjoittelun aikana osanottajat saavat kokemusta siitä, miltä tuntuu mennä vieraaseen perheeseen, miten luottamus luodaan ja miten vuorovaikutus perheen ja lasten kanssa saadaan pelaamaan, Marja Saarimaa kertoo.

Oppituntien ja harjoittelun lisäksi lastenhoitokurssilaiset pitävät oppimispäiväkirjaa. Koulutuksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin ensimmäisellä kokoontumiskerralla tiistaina 4.3.

Marja Saarimaa muistuttaa, että lastenhoitokurssi antaa hyviä eväitä lasten kanssa toimimiseen, vaikka kurssilainen ei hakeutuisikaan MLL:n lastenhoitotoimintaan.

– Koulutus antaa valmiuksia myös esimerkiksi au pairiksi lähtevälle tai omien lasten tai kummilapsen hoitamiseen. Kurssin käyminen ei tarkoita, että pitäisi hakea sen jälkeen MLL:n lastenhoitotoimintaan, mutta se antaa siihen mahdollisuuden.

MLL:n lastenhoitotoiminta tarjoaa perheille lyhytaikaista ja tilapäistä lastenhoitoapua. Perhe toimii hoitajan työnantajana ja maksaa hoitajalle käteisellä palkkaa 8,20 euroa/tunti. Perhetoiminnan ohjaajan Marja Saarimaan mukaan hoitajia on ollut riittävästi akaalaisten perheiden tarpeisiin, mutta lisää toivotaan.

– Kun nuoret lähtevät opiskelemaan, uusiakin tarvitaan.

Ilmoittautuminen MLL lastenhoitokurssille on parhaillaan käynnissä. Ilmoittautua voi netissä opistopalvelut.fi/akaa tai soittamalla numeroon 040 335 3220.

6lastenhoitokurssi2