Tupakan poltto vähäisemmäksi

Oletko koskaan miettinyt, miten tupakanpoltto vaikuttaa elämääsi? Suomalaisista lähes viidennes tupakoi joka päivä. Vuonna 2011 15–64-vuotiaista miehistä 22 prosenttia tupakoi päivittäin, ja naisista 15 prosenttia.

Tupakka-askin hinta on noin viisi euroa. Jos ostat yhden askin viikossa, kulutat vuodessa 260 euroa. Mietipäs hetki, mitä muuta sillä rahalla saisi. Sitä paitsi moni suomalainen kuluttaa useammankin askin viikossa. Saattaa tuntua, että 260 euroa ei vuodessa ole hirveä määrä, mutta eikös silläkin tee vaikka reissun Linnanmäelle?

Moni tupakoitsija on varmaan kuullut tupakan aiheuttamista sairauksista ja muista vaivoista, mutta aina ajattelee: ”No tuskinpa se syöpä nyt minuun iskee.” Mutta onhan tupakoinnissa muitakin haittoja kuin oma terveytesi. Jos tupakoit yleisellä paikalla, vaarannat myös ympärilläsi olevien ihmisten terveyden.

Useamman ihmisen kannattaisi lopettaa tupakointi, jos ei itsensä takia, niin vaikka sitten muiden parasta ajatellen. Istahda hetkeksi ja mieti, tarvitsetko tupakkaa oikeasti mihinkään.

 

Rosa Mustonen, 8A