Erilaisuus tulisi hyväksyä

Suomessa erilaisia tyylejä riittää. Toiset pukeutuvat värikkäisiin vaatteisiin ja toiset tummiin vaatteisiin. Hiustyylit myös eroavat toisistaan. Nykyään hiuksia värjätään paljon, joten voit myös nähdä vaikka minkä värisiä hiuksia. Ulkonäkö voi kertoa luonteesta. Myös ajattelutavat ovat hyvinkin erilaisia, toiset pitävät eri asioista kuin toiset.

Tämä voi myös aiheuttaa kiusaamista. Ihmiset ajattelevat, että jos tyylisi tai ajattelutapasi eroaa muiden tyylistä tai ajattelusta, olet outo. Mutta he eivät tule ajatelleeksi, olisiko mukavaa, kun kaikki olisivat ihan samanlaisia.

Mielestäni ihmisten tulisi hyväksyä erilaisuus. Näin kiusaamista olisi vähemmän, ja eikö ole mukavaa, kun kuulet erilaisia mielipiteitä asioista? Et myöskään varmaan pitäisi siitä, jos jollain olisi aina samanlaiset vaatteet kuin sinulla? Mielestäni ihmisten pitäisi antaa olla sellaisia kuin he ovat. Myös musiikkimauista ihmiset ajattelevat, että se musiikki, mitä sinä kuuntelet, ei ole oikea tyyli, vaan se on, mitä minä kuuntelen.

Erilaisuuden hyväksymistä voisi parantaa ajattelemalla, että erilaisuus on vain hyvä asia, ja millaista olisi, jos kaikki olisivat samanlaisia. Eikö sinustakin olisi mukavaa, kun sinut otettaisiin avoimin mielin vastaan, vaikka pukeutuisit eri tavalla kuin muut?

 

Ilona Mikkola, 8A