Antti Rehtolalle kaksi sulkapallon luokkavoittoa

6sulkapallojuttu
Antti Rehtola. Kuva Pertti Tuomela.

Toijalan Valppaan Antti Rehtola saavutti kaksi luokkavoittoa Hämeenlinnan kansallisissa sulkapallokisoissa. Voitot tulivat miesten C-luokan kaksinpelissä ja A-luokan nelinpelissä Raision Veikko Turusen kanssa. Lisäksi Valppaan sulkapalloilijat saavuttivat kisoista kolme finaalipaikkaa.

Rehtola ei ole pitkään aikaan pelannut kansallisissa kisoissa kaksinpeliä ja näin luokkakin on pudonnut C:hen. Nyt hän päätti sitä kokeilla ja tuloshan oli paras mahdollinen. Finaaliin pääsy vaati neljä voittoa ilman vaikeuksia. Finaalissa tuli vastaan Mansen Sulan nuori Oskari Rantanen. Ensimmäinen erä oli tiukka, mutta vahvan kokemuksen ja varman peliesityksen jälkeen Rehtola vei sen nimiinsä 21–19. Toisessa erässä Rantaselta jo vähän uskokin loppui ja tuli paljon omia virheitä. Erä Rehtolalle 21–14.

Miesten A-luokan nelipelissä Rehtola ja Turunen joutuivat pistämään kaikki likoon ennen kuin luokkavoitto heltisi. Semissä kaatui Riihimäen Jari Kotiranta ja Pekka Salmi erin 2–0. Finaalissa tuli vastaan Tampereen Mikko Koho ja Mika Siren. Ottelusta tuli tiukka kolmieräinen. Ensimmäinen erä kotiin 21–18, toinen erä samoin numeroin vastustajalle. Myös kolmannessa erässä voitto oli auki lähes loppuun asti. Voitto jäi kuitenkin Rehtolalle ja Turuselle tutuin numeroin 21–18.

B-luokan sekanelinpelissä Heli Sandelin ylsi finaaliin asti parinaan Helsingin Marko Laaksoharju. Finaalissa tuli kuitenkin tappio Puistolan Emilia Hartille ja Hämeenlinnan Jari Pispalle erin 1–2. Miesten C-luokan nelinpelissä Valppaan pari Artturi Mäkelä ja Kimmo Numminen raivasivat myös tiensä finaaliin asti. Siinä vastaan tulivat Lahden Tuomas Aarnikoivu ja Olli Anttila. Finaalista tuli tasainen ja se venyi kolmanteen erään asti. Mäkelä ja Numminen veivät ensimmäisen erän. Mutta se ei riittänyt, kun kaksi seuraavaa erää meni Lahteen tasaisen väännön jälkeen.

Juha Virkki ja Mansen Sulan Jarmo Niemi saivat 40-vuotiaitten finaalissa vastaansa Jari Kotirannan ja Pekka Salmen. Tiukassa ottelussa voitto meni Riihimäelle erin 2–1.