5,3….?

Hei vaan armaat akaalaiset. Tulipa kylmää kyytiä Akaan kaupungin niskaan taannoisen mielipidekyselyn tiimoilta. Aakkosissa olemme ykkösiä, mutta nyt napsahti negatiivisuusmittariin lukemat 5,3, mikä oikeutti kaupunkimme kyseenalaiselle kultapallille. Niinhän se Kuoppamäen Jukkakin luikautti aikanaan: ”Kultaa taikka kunniaa aina jompaakumpaa saa”. Nyt tais käydä sillä viisiin, että kultaa tuli mutta maine meni.

Onneksi tomera akaalainen Facebook-ryhmä nousi barrikaadeille, kun IL-tv suoritti haastattelun Toijalan S-marketin pihassa ryhmän innoittamana. Johan löytyi positiivisia immeisiä roppakaupalla ja näytettiin sivistyneesti kuvainnollista keskaria koko tutkimusporukalle.

Usein Facebook-kommentteja lukiessa hiipii mieleen, että onko paikkakunnan vesijohtoveteen jostain karannut negatiivisuusbasilisko. Tietyt persoonat jaksavat veivata valitusvirttään yksinoikeudella. Oikein etsimällä etsitään paikkakunnalta vikoja ja virheitä suurella paatoksella. Kaupunginvaltuusto varsinkin on se elin, mihin on kerätty kaikki pitäjän pölhökustaat tämän kyseisen valittajaporukan mielestä.

Hieman koomisilta kuullostaa tuollaiset parjaukset, koska akaalaiset itse ovat valtuutetut sinne valinneet. Jos tuo reippaasti esille oman mielipiteensä tuolle konklaaville, niin se vasta myrkkyä on. Ollaan valmiita valittamaan, mutta ei tehdä asioiden eteen mitään henkilökohtaisella tasolla. Tosin tällaista oireilua on ihan koko valtakunnassa havaittavissa nykyään, ei pidä kyseenalaistaa pelkästään akaalaisia.

Toimittaja Juha Veli Jokisen innoittamana perustin Pro Akaa -yhdistyksen. Ei pidä sekoittaa Pro etuliitettä ammattilaisuuteen vaan se tarkoitta puolesta eli Akaan puolesta yhdistys.

Pro Akaa ry on täysin puolueeton voittoa tuottamaton toimija, jonka tarkoituksena on toimia työttömyyden vähentämiseksi ja poistamiseksi, työttömien elinolojen parantamiseksi, syrjäytymisen estämiseksi sekä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kohottamiseksi.

Kaikki ovat tervetulleita toimintaan mukaan joka niemestä, notkosta ja saarelmasta. Samalla teemme työtä Akaan kaupungin julkisuuskuvan kohottamiseksi yhteistyössä virkamiesten kanssa. Lyödään ns. hynttyyt yhteen ilman poliittista statusta koko pitäjän väki paremman yhteisen tulevaisuuden luomiseksi. Tekoja, ei juhlapuheita on tuleva mottomme.

Yhteyttä voi ottaa proakaa@gmail.com välityksellä tahi nykäistä meikäläistä hihasta.

 

Mukavaa alkuvuotta koko poppoolle

 

Risto Kajanto

Pro Akaa ry:n puheenjohtaja