Akaa-Volley vei sarjakärkeä 3–0

 Kotijoukkueen loistopeli päättyi voitontanssiin. Kuva: Markku Ruonala.
Kotijoukkueen loistopeli päättyi voitontanssiin. Kuva: Markku Ruonala.

Lauantaina 25.1. saapui Akaa-Volleyn vieraaksi Särkät Volley Kalajoelta. Särkät voitti syksyllä oman pohjoislohkonsa suvereenisti ja johtaa tällä hetkellä 1-sarjan ylempää jatkosarjaa. Kauden alla Särkkiä povattiin kovimmaksi nousijaehdokkaaksi SM-liigaan, sen verran vahvoja on alueen panostukset pelaajiin ja joukkueen taustoihin. Kulunut kausi on osoittanut, etteivät nämä aavistukset aivan perättömiä ole olleet.

Akaa-Volleyn miehistö ei kuitenkaan kuvia kumarrellut. Iltapeli alkoi poikkeuksellisesti vasta kello 19.00, mutta yleisöä oli Monitoimihallilla silti mukavasti. Vastineeksi katsojat saivat kotijoukkueen näytöksen, jossa sarjakärki taipui tylysti 3–0 (25–22, 25–17, 25–21).

Ensimmäisen erän alku meni tasaisissa merkeissä ja Särkät oli jo hetken muutaman pisteen karkumatkallakin. Tilanteessa 7–11 ottelu koki käännekohtansa. Akaa-Volley sai kuuden pisteen putken ottaen 13–11-johdon. Tuossa kuudessa pallossa kotijoukkueelta onnistui kaikki, ja onnekkaat pallon pomppimisetkin sattuivat kotijoukkueen eduksi. Tuon taitekohdan jälkeen Akaa-Volley vei ottelua ja Särkät Volley koetti pyristellä vastaan. Kotijoukkue pelasi kuin hurmoksessa ja hallitsi ottelua pallo ja erä kerrallaan.

Akaa-Volleyn torjunta- ja puolustuspelaamisen yhteys oli hienoa katseltavaa. Torjunta teki tarvittavia vaimennuksia, puolustus puolusti uhrautuvasti ja lauantaina vissiin jokainen niistä tuuripalloistakin kääntyi kotijoukkueen hyväksi. Joukkueen ilmeestä näki nautinnon pelata.

– Ehjin pelimme vissiin ikinä. Kun sarjakärki pelaa täydellä miehistöllään hyvää lentopalloa meitä vastaan, ja silti he ovat täysin aseettomia meidän kotisalissa, niin onhan tunnelma sanoinkuvaamaton, analysoi joukkueen onnistumista Akaan pääkäskijä Risto Lahti.

– Kaverilla oli pari ensimmäistä erää jopa parempi vastaanotto kuin meillä, mutta otimme heidän ulkomaalaisvahvistustensa hyökkäykset hyvin kuriin. Taisi heidän hyökkäyksistään hieman usko loppua, kun pallot eivät vaan kenttäämme jääneet. Tänään meiltä vain onnistui lähes kaikki. Ei liene koskaan ollut näin hyviä ja tasaisia hyökkäystehoprosentteja joukkueella, jatkoi Lahti selaillen tilastolistoja.

Vierasjoukkueen vahvuuden tietäen odottelin pitkin peliä, koska Särkät kääntää ottelun hallinnan itselleen. Lauantaina he eivät siihen pystyneet. He pelasivat hyvin, haastoivat, mutta Akaa-Volley oli vain selvästi parempi.

Kotijoukkue puolusti peliin torjunnan ohi tulleet pallot libero Lassi Lahden johdolla ja hyökkäsi laajalla rintamalla ja kovilla tehoilla. Verkon valtiaana hääri tutusti omista korkeuksistaan Adjete Agnithey (30/+18). Passari Hasse Mattila pelasi loistopelin ja palkittiin joukkueen parhaana.

Akaa-Volleyn pelit jatkuvat tuplaviikonlopulla vieraskentillä. Lauantaina kohdataan Kuortane ja pelin päälle joukkue siirtyy Kalajoelle, missä se kohtaa sunnuntaina Särkät Volleyn.

Lauantain peli on nähtävissä Youtubessa. Linkki peliin on  https://www.youtube.com/watch?v=801k33rx1ws