Onnistunut Kurvolantien remontti

Kesällä 2013 suurin osa Kurvolantiestä saatiin lopulta uusittua. Tien korjaus on selvästi onnistunut, koska ajonopeudet tiellä ovat kasvaneet selvästi. Aiemmin tiessä olleet epätasaisuudet pitivät nopeudet kurissa, mutta nyt yllättävän moni on unohtanut tiellä olevan 40 km/h -nopeusrajoituksen. Karkeasti sanottuna puolet kuljettajista päästelee tuossa tienosalla noin 60–70 km/h ja ensimmäistä suoraa jotkut yksilöt tuntuvat pitävän oikein kiihdytyssuorana.

Otonpolun ja Kurvolantien suojatie voi olla monelle lapselle turvaton paikka näillä nopeuksilla. Onneksi aamuliikenteen (noin kello 6.00) aikaan lapsia ei vielä liiku alueella, sen verran hurjaa menoa välillä tuossa näkee jo aikaisin aamulla. Nopeusrajoitus tuntuu olevan hukassa myös monelta ammattikuljettajalta. Toivoisinkin kuljettajia huomioimaan nopeusrajoituksen. Yhtenä tilannetta parantavana tekona kaupunki voisi harkita kyseiseen risteykseen

liikenteenjakajaa. Liikenteenjakaja lisäisi turvallisuutta ja pakottaisi pahimmat kaahaajat hiljentämään edes hiukan vauhtia.

 

Petri Vähäjärvi