Akaan kirkossa konsertoidaan Lastensairaalan hyväksi

4Hyväntekeväisyyskonsertti Jussi Merikanto
Jussi Merikanto.

Akaan kirkossa järjestetään lauantaina 1. helmikuuta hyväntekeväisyyskonsertti, jolla kerätään rahaa Helsinkiin suunnitellulle uudelle Lastensairaalalle. Sairaala palvelee koko maan lapsia, ja kansallinen keräyshanke on saanut kasaan jo vajaat 20 miljoonaa euroa, kun tavoite on 30 miljoonaa.

Akaassa konsertin organisoi Juhani Merikanto, joka ennen Akaaseen muuttoa työskenteli itse lasten kirurgina sekä Lastensairaalassa että Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Kirkkoon ja musiikkiin Merikannon liittää se, että hän on paitsi kirurgi myös kanttori-urkuri.

Akaan kirkossa järjestettävä konsertti jakaantuu kolmeen osaan. Esiintyjinä ovat oopperalaulaja Jussi Merikanto ja pianisti Marjaana Merikanto, mieskuoro Papas no Mamas sekä sellisti Jorma Liimatta.

 Kansallisoopperan tuore kiinnitys

Baritoni Jussi Merikanto kuuluu Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan, johon hänet kiinnitettiin viime syksynä. Aiemmin Merikanto on laulanut Cantores Minores -poikakuorossa ja opiskellut laulua Kuopion konservatoriossa ja Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa.

Suomen Kansallisoopperassa Jussi Merikanto teki debyyttinsä keväällä 2009 Mozartin Taikahuilun Papagenona ja Savonlinnan oopperajuhlilla jo vuonna 1992 Mozartin Taikahuilussa yhtenä kolmesta pojasta. Vuosina 2005–06 Merikanto lauloi Savonlinnan oopperajuhlakuorossa.

Merikanto sai toisen palkinnon Taidekeskus Salmelan Merikanto-laulukilpailussa vuonna 2009. Vuodesta 2011 hän on toiminut Nurmeksen Joululaulukaupungin ja Joulumusiikin taiteellisena johtajana.

4Hyväntekeväisyyskonsertti Marjaana Merikanto
Marjaana Merikanto.

Marjaana Merikanto (o.s. Okkonen) on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Erik Tawaststjernan ja Valeria Resjanin oppilaana. Hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2011 parhain mahdollisin arvosanoin. Merikanto on konsertoinut kotimaansa lisäksi Euroopassa sekä Yhdysvalloissa ja saanut tunnustusta useissa musiikkikilpailuissa.

Negrospirituaaleja ja hengellisiä lastenlauluja

Espoossa 20 vuotta sitten syntynyt ja pääkaupunkiseudulla toimiva Lauluyhtye Papas no Mamas esittää Akaan kirkossa omia tulkintojaan virsistä, negrospirituaaleista ja hengellisistä lastenlauluista. Yhtyettä johtaa ja laulut sovittaa Juha Vintturi. Papas no Mamas laulaa ilman säestystä neliäänisesti a cappella -kappelityyliin.

4Hyväntekeväisyyskonsertti Papas no Mamas1
Papas no Mamas.

Papas no Mamas, tuttavallisemmin Papat, on julkaissut neljä levyä, joista viimeinen, suomalaisista virsistä koottu Matkalaukkuvirsiä ilmestyi vuonna 2011. Yhtyettä on nähty ja kuultu televisiossa, useilla radiokanavilla ja festivaaleilla, ja se on konsertoinut Pohjois-Amerikan länsirannikon suomalaisseurakunnissa sekä Belgiassa ja Hollannissa.

Jorma Liimatta.
Jorma Liimatta.