Pauli Hanhiniemi esiintyy hyväntekeväisyyskonsertissa Viialan Seurahuoneella

Pauli Hanhiniemi on vieraillut Akaassa muun muassa vuoden 2009 Vasenkätisten Vestivaalilla, kun hänet valittiin Vuoden Vasenkätiseksi. Nyt mies nousee lavalle hyväntekeväisyyskonsertissa Viialan Seurahuoneella.
Pauli Hanhiniemi on vieraillut Akaassa muun muassa vuoden 2009 Vasenkätisten Vestivaalilla, kun hänet valittiin Vuoden Vasenkätiseksi. Nyt mies nousee lavalle hyväntekeväisyyskonsertissa Viialan Seurahuoneella.

Pauli Hanhiniemi esiintyy Viialan Seurahuoneella lauantaina 1. helmikuuta. Kitaransa kanssa Seurahuoneen lavalle nouseva Pauli Hanhiniemi aloittaa kello 20 koko illan ja yön kestävän hyväntekeväisyyskonsertin, jonka muina tähtinä kuullaan Sami Hintsasta ja Juicen tuotantoa esittävää Grand Slam -kitaristi Puntti Valtosta. Yleisöä viihdyttää omalla show’llaan myös kaksinkertainen taikureiden Suomen mestari, Taikuri Jore Sohlman.

Konsertin tuotto käytetään keväällä 2012 työtapaturmassa vakavasti loukkaantuneen, viialalaissyntyisen perheenisän Teemu ”Laina” Rantasen kuntoutukseen. Rantanen putosi viidennestä kerroksesta katuun, ja vastoin lääkärienkin odotuksia jäi henkiin.Tapaturmasta aiheutui vuonna 1979 syntyneelle miehelle muun muassa vakava aivovamma.

Tähtiä Lainalle -nimeä kantava tapahtuma sai alkunsa Rantasen kaveriporukan ideasta.

– Kokoonnumme kerran kesässä yhden ystävämme mökille viikonloppua viettämään, ja Teemu kuuluu tähän porukkaan. Teemun ja hänen perheensä kova kohtalo pysäytti meidätkin miettimään, miten pystyisimme kaveria edes jotenkin jeesaamaan, näyttelijä Mikko Rantaniva kertoo.

Rantanivan tehtäväksi tuli hankkia konserttiin esiintyjät, ja Akaa valikoitui konserttipaikaksi viialalaissyntyisen Antti Mäkelän toiveesta. Ideoinnin ja konsertin järjestelyiden lisäksi Tuhtitoverit-nimeä kantava musisoiva ystäväjoukkio soittaa myös Sami Hintsasen ja Puntti Valtosen taustabändinä. Koskettimien taakse asettuu Markus Mantere, kitaraa soittaa Pekka Takamaa, bassoa Jari Laitinen ja rumpuja Antti Mäkelä.

Järjestäjät toivovat Viialan Seurahuoneelle paljon yleisöä, ja Mikko Rantaniva uskoo monipuolisen ohjelman tarjoavan jokaiselle jotakin.

– Samalla katkeaa tipaton tammikuukin, joten jos minä olisin akaalainen, lähtisin ilman muuta katsomaan näitä artisteja.

Näyttelijä Mikko Rantaniva kiittelee artistien lähteneen innokkaasti mukaan hyväntekeväisyyskonserttiin, jonka tuotto käytetään työtapaturmassa loukkaantuneen,  Teemu Rantasen kuntoutukseen.
Näyttelijä Mikko Rantaniva kiittelee artistien lähteneen innokkaasti mukaan hyväntekeväisyyskonserttiin, jonka tuotto käytetään työtapaturmassa loukkaantuneen Teemu Rantasen kuntoutukseen.

Rantaniva kertoo haaveilevansa siitä, että hyväntekeväisyyskonsertista tulisi Viialaan jokavuotinen tapahtuma.

– Artistien mukaan houkutteleminen ei ollut vaikeaa. Varmaan useampikin kova nimi olisi lähtenyt mukaan, jos heillä olisi ollut vapaata. Nytkin jokaisella esiintyjällä on samana iltana keikka jossain muualla, mutta siitä huolimatta he olivat valmiita lähtemään mukaan, näyttelijä kiittelee.

Vuoroin vieraissa

Rantaniva kertoo uransa aikana tehneensä töitä monien muusikoiden kanssa, joten kontaktit olivat valmiina. Kaikki Seurahuoneen lavalle nousevat esiintyjät esiintyvät Viialassa palkkiotta.

– Lavalle nousevat artistit tekevät sen suuren työn. Mutta on meillä esimerkiksi Puntti Valtosen kanssa sellainen vaihtokauppasopimus, että lupauduin vastavuoroisesti esiintymään hänen järjestämässään Takaisin kotiin -tapahtumassa Helsingissä, ensi kesän Sappeen kesäteatteriesityksen harjoitukset Tampereella aloittanut näyttelijä kertoo.

Taikuri Joreen Mikko Rantaniva kertoo tutustuneensa kotipaikkakunnallaan Äänekoskella, missä taikuri omistaa pubin.

–  Jore on sellainen vähän brutaalimpi taikuri, joten ihan pelkkiä huivitemppuja ei ole luvassa, ja joillekin saattaa tulla tempuista paha olo, Rantaniva varoittaa.