Pirkanmaan kirjoituskilpailu alkaa

Tampereen kaupunginkirjasto järjestää 63. kerran Pirkanmaan kirjoituskilpailun. Kilpailuaika on 16.1.–1.3.2014. Kilpailun tavoitteena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen. Kilpailu tarjoaa tilaisuuden saada ammattilaisten kritiikkiä teksteistään ja verkostoitua muiden kirjoittajien kanssa. Pirkanmaan pitkä kirjallinen kulttuuriperintö jatkuu kilpailun myötä.

Kirjoituskilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta. Kilpailussa on kaksi sarjaa, lyriikka ja proosa, joihin voi osallistua samanaikaisesti. Kilpailutekstien pituus on korkeintaan 10 liuskaa molemmissa sarjoissa.

Palkintolautakuntaan kuuluvat kirjailijat Terhi Rannela ja Markku Turunen, runoilija Vilja-Tuulia Huotarinen ja tietokirjailija Timo Malmi. Palkintoina jaetaan yhteensä 4 200 euroa. Kummankin sarjan palkintosummista päättää palkintolautakunta.

Työt tulee jättää 1.3.2014 mennessä osoitteella Tampereen kaupunginkirjasto, Pirkanmaan kirjoituskilpailu, PL 152, 33101 Tampere. Viimeisen päivän postileima riittää. Työt voi myös jättää Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin toimitettavaksi edelleen, jolloin viimeinen jättöpäivä on 28.2.2014. Kilpailutöitä ei palauteta, joten kirjoittajan kannattaa ottaa niistä jäljennökset.

Kilpailun tulokset julkistetaan maanantaina 13.5.2014. Palkituille ilmoitetaan erikseen sijoittumisesta. Palkitut työt julkaistaan antologiana ja kirjaston verkkosivuilla.