Akaa-Volley aloitti ylemmän jatkosarjan hurmoksen partaalle vieneellä viiden erän trillerillä

Akaa-Volleyn hakkuri Adjete Agnitheyn hyökkää palloa hieman huonostakin asennosta yli torjunnan. Akaan passari Hannes Mattila (1) varmistaa. Kuva Harri Mattila.

Miesten lentopallon 1-sarjan ylempi jatkosarja alkoi sunnuntaina 12.1. Toijalan Monitoimihallilla. Akaa-Volleyn vieraaksi saapui KyKyBetset eli pirkanmaalaisittain lausuttuna Kyyjärven betonimiehet. Jatkosarjan avauksesta kehkeytyi todellinen trilleri. Ottelu venyi viiteen erään ja siellä jatkopalloille asti.

Ottelupalloja oli molemmilla joukkueilla useita ja niissä hyviä pelin katkaisupaikkoja. Pieniä herpaantumisia nähtiin molemmin puolin ja helpolta näyttäneitä virheitä seurasi seuraavassa pallossa suvereenit onnistumiset. Lopulta kotijoukkue Akaa-Volley nappasi ratkaisevat kaksi peräkkäistä pistettä seitsemännestä ottelupallosta ja vei ottelun lukemin 3–2 (16–25, 21–25, 25–19, 25–21, 21–19).

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta jo ennen ensimmäisen erän puolta väliä KyKy siirtyi muutaman pisteen johtoon. Akaa-Volleyllä oli suuria vaikeuksia saada KyKyn aloitussyöttöjä ylös ja siten oma hyökkäyspeli vaikeutui. KyKy sen sijaan paukutti laajalla rintamalla ja onnistumiset nostivat vierailijoiden itseluottamusta silmissä. Ensimmäinen erä meni KyKylle lopulta lähes läpihuutojuttuna.

Toiseen erään kotijoukkueen valmentaja Risto Lahti vaihtoi hakkurin tontille Adjete Agnitheyn. Akaan miehistö alkoi päästä pelijuoneen kiinni, mutta KyKy tuli edelleen kovalla sykkeellä joka palloon. Erityisen pahoja oli vierailijoiden Taavi Sadamin hirmuiset hyppysyötöt. Pitkälle erätauolle lähdettiin vieraiden 2–0-johdossa, mutta otteluhan ei ollut nähnyt vielä edes puoltaväliä.

Taisi hiipiä se surullisen kuuluisa hyvän olon tunne KyKyn pelipaitoihin, koska kolmannessa ja neljännessä erässä kotijoukkue vei ja vieraat vikisi. Pientä turhautumista alkoi olla vieraissa havaittavissa ja tuomareiden tuomioita purnattiin useaan otteeseen Kyyjärven puolella. Samaan aikaan kun Akaa napsi näyttäviä torjuntoja ja hyökkäsi varmasti, alkoi vierailla tulla virheitä jopa kahta ensimmäistä erää suvereenisti hallinneelle Sadamille. Monarin ilmatilan hallinta siirtyi tutulle miehelle. Kotijoukkueen Adjete pääsi hakkurin paikalla vauhtiin ja teki omista korkeuksistaan melkein mitä tahtoi. Vastustajan takapelaajatkin hetkittäin pyörittelivät päätään, että ei mahda mitään, kun pallo tulee torjunnan yli ja putoaa kenttään kolmen metrin rajan tuntumaan!

Jälleen mentiin siis viidenteen erään ja niitähän Akaa-Volley on tottunut enemmän voittamaan kuin häviämään. Tällä kertaa olisi peli voinut pienellä onnella kääntyä myös vierailijoille – ratkaisut olivat hiuskarvan varassa. Toisaalta tuossa tilanteessa paineet on varmasti kovimmillaan kaikilla ja se joukkue voittaa, kenen korvien väli pysyy parhaiten viileänä. Sunnuntaina oli Akaa-Volleyn päivä.

Pelin merkitys oli suuri. Jatkosarjan aloituksen voittaminen kivikovasta Kyyjärvestä oli kova juttu ja sen huomasi kotijoukkueen tuuletuksista pelin päätyttyä. Voittoa tuuletettiin yleisöä kiittämällä ja huudattamalla kuin taannoin maajoukkueen varmistettua MM-kisapaikkansa.

– Hurmoksellisesta viidennen erän kotiyleisöstä saattoi kyllä tulla se viimeinen ratkaiseva piste tälle ottelulle, kun pallo pyörähti epäonnisen kyyjärveläispelaajan hyppysistä kenttään, kertasi ratkaisupallojen tuomaa painetilaa ottelun jälkeen Akaa-Volleyn kapteeni Matti Ollikainen.

Ylempi jatkosarja jatkuu Toijalan Monitoimihallilla lauantaina 25.1.  Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kell 19. Silloin vastaan asettuu Särkät-Volley Kalajoelta.

Akaa-Volleyn yleispelaaja Saku Sinkkonen (keskellä) rauhoitti nostopeliä ja oli terävä myös hyökkäyksissä. Lauri Kurki (7) ja libero Lassi Lahti keltaisessa paidassa seuraavat. Kuva Harri Mattila