Kenen koira liikkuu Kurvolan alueella?

Kurvolan alueella Toijalassa on kolmisen viikkoa vieraillut isokokoinen koira, joka liikkuu ilta- ja yöaikaan. Vailla omistajaa olevasta koirasta havainnon tehnyt Wiiwi Salo kuvailee sen näyttävän mastiffilta.

– Koira on lyttynaamainen ja luppakorvainen. Väriltään se on ruskea ja selässä on vähän mustaa. Tassut ovat tosi isot. Pitkistä kynsistä päätellen se on ollut liikkeellä jo jonkin aikaa. Kynsiä ei ole leikattu vähään aikaan, Salo kuvailee.

Koiralla on ruskea nahkainen panta, jossa on lenksu hihnaa varten. Koira on arka ja lähtee pois, jos sitä yrittää lähestyä.

Salo on ilmoittanut koirasta myös karkurit.fi -sivustolla, mutta omistajaa sille ei ole löytynyt. Ilmoituksen netissä nähnyt vantaalaisnainen kävi maanantaina Toijalassa katsomassa, olisiko koira hänen. Naisen kahdeksan kuukauden ikäinen pentukoira varastettiin Turengissa viime huhtikuussa. Maanantaina koira ilmestyi pihalle kuitenkin vasta sen jälkeen, kun vieraat olivat poistuneet. Samana iltana Wiiwi Salo teki koirasta kuitenkin entistä tarkempia havaintoja, joiden perusteella koira ei ole vantaalaisnaisen.

Alun perin Salo havahtui vapaana kulkevaan koiraan, kun kissanruuat alkoivat hävitä ulkoa ja lautaset oli nuoltu puhtaiksi. Nyt Salo on laittanut nälkiintyneen oloiselle koiralle ruokaa tarjolle joka ilta. Suunnitelmissa on lähipäivinä pyytää loukuttaja paikalle, jotta koira saadaan kiinni ja toimitettua löytöeläintaloon.

Salon yhteystietoja voi kysyä Akaan Seudun toimituksesta numerosta 044 755 7211.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?