Lastensuojeluun esitetään vahvistusta

Akaan valtuusto päättää keskiviikkona ensi vuoden talousarvion yhteydessä henkilöstölisäyksistä lastensuojeluun. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle uusina kahden sosiaalityöntekijän, yhden perhetyöntekijän ja yhden lähihoitajan palkkaamista 1.3.2014 lukien.

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren alkuperäiseen talousarvioesitykseen ei sisältynyt uusia vakansseja, mutta kaupunginjohtaja muutti sittemmin esitystään niin, että sekin sisälsi neljä uutta vakanssia lastensuojeluun. Kaupunginhallituksessa vakanssit muuttuivat vielä Harri Rämön (sd) esityksestä siihen muotoon kuin perusturvalautakunta oli niitä viimeksi esittänyt.

Kaupunginhallituksen talousarviokäsittelyssä Harri Rämö esitti myös lähihoitajaa Tarpiakotiin, mutta esitys hävisi äänestyksessä 6–4.

– Meidän ryhmämme tietoon on tullut, että avilta (aluehallintovirastolta) on tullut noottia niiltä osin, että henkilökuntaa on liian vähän. Jos yksi työntekijä vähennetään, pitää kolme paikkaa vähentää, Rämö perustelee esitystään.

Toijalan keskusta pulkkamäkeä tärkeämpi

Rämö esitti kaupunginhallituksessa myös 50 000 euron määrärahaa Toijalan keskustan arkkitehtikilpailua varten. Summan hän olisi vähentänyt Nahkialanvuoren ulkoilualueen rakentamiseen varatusta määrärahasta.  Rämön esitys hävisi äänin 7–3.

– Vaikka eletäänkin jonkin sortin laskukautta taloudessa, arkkitehtikilpailulla saataisiin pohjaa ja perustaa, mitä Toijalan keskustalle voisi ja pitäisi tehdä, jotta se kehittyisi ja muuttuisi viihtyisämmäksi. Vanhana toijalalaisena katson, että Nahkialanvuori tällaisena on riittävä ulkoiluun. Pidän keskustan kehittämisen aloittamista Akaan kannalta tärkeämpänä kuin pulkkamäkeä ja mutkien oikaisua Nahkialanvuoreen, Rämö toteaa.

Nuorisotila mukaan talousarvioesitykseen

Akaan kaupunginhallitus esittää myös Kylmäkosken nuorisotilalle 100 000 euroa. Hallitus oli Harri Rämön tekemästä lisäysesityksestä yksimielinen. Rämön mukaan hallituksen päätös on talouden tasapainottamisohjelman mukainen. Ohjelmassa todetaan, että nuorisopalvelujen saatavuus turvataan Kylmäkosken taajamassa mahdollisesti yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?