Kaupunginhallitus esittää pelastusta Kylmäkosken kirjastolle

Kylmäkosken terveysasemalla viime viikon keskiviikkona asioinut Aira Toivonen Asemalta pitää hyvänä, että terveysasemalle löytyy muuta käyttöä, kun lääkäripalvelut 2017 loppuvat. Mieluummin hän pitäisi rakennuksen kuitenkin terveysasemana. – Kyllähän käyttöä luulisi olevan tässäkin tarkoituksessa. Itse suosittelisin, että olisi vaan terveysasemana. Tuskin kirjastotalosta tai Aseman koulusta kaupunki saa mitään ihmerahoja. Lisäksi kun matka terveysasemalle pitenee, tuleeko se yhteiskunnalle sen halvemmaksi, kun mummuja ja pappoja viedään Toijalaan tai Viialaan, Toivonen pohtii.

Kylmäkosken terveysasemalla viime viikon keskiviikkona asioinut Aira Toivonen Asemalta pitää hyvänä, että terveysasemalle löytyy muuta käyttöä, kun lääkäripalvelut 2017 loppuvat. Mieluummin hän pitäisi rakennuksen kuitenkin terveysasemana. – Kyllähän käyttöä luulisi olevan tässäkin tarkoituksessa. Itse suosittelisin, että olisi vaan terveysasemana. Tuskin kirjastotalosta tai Aseman koulusta kaupunki saa mitään ihmerahoja. Lisäksi kun matka terveysasemalle pitenee, tuleeko se yhteiskunnalle sen halvemmaksi, kun mummuja ja pappoja viedään Toijalaan tai Viialaan, Toivonen pohtii.

Akaan kaupunginhallitus esittää 18.12. kokoontuvalle valtuustolle, että Kylmäkosken kirjastoa ei lakkauteta vaan sen toimintaa jatketaan, ja kirjastopalvelut siirretään nykyisen terveysaseman tiloihin vuoden 2017 alusta, jolloin terveysaseman lääkäripalvelut lakkaavat.

Kirjaston säästämistä esitti Inka Savolainen (sd), ja äänestyksessä häntä kannattivat Mari Peräkivi (kesk), Markku Anttila (kesk), Salla Bister (sd), Arto Lehtinen (sd) ja Jukka Saari (vas). Lehtinen oli kokouksessa Hannu Järvisen varajäsenenä.

Kirjaston jatko käsiteltiin osana ensi vuoden talousarviota. Kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren esityksessä kirjasto olisi lakkautettu valtuuston aiemman päätöksen mukaan 1.1.2014. Viitasaaren esityksen kannalla olivat Eero Lapinleimu (kok), Jouko Rytkönen (kok), Marita Markkula (ps) ja Harri Rämö (sd).

Kirjaston toiminnan jatkon puolesta äänestänyt Mari Peräkivi toteaa talouden tasapainottamisryhmän edellyttäneen, että kirjastopalvelut säilyvät Kylmäkoskella, vaikka kirjasto lakkautetaan.

– Siihen, miten tämä käytännössä hoidetaan, ei ole löytynyt ratkaisua, ei ole kirjastoautoa eikä tiloja. Se ei ole kovin suuri kustannus, jos kirjasto jatkaa nykyisellä paikallaan, jotta palvelut saataisiin turvattua ja löydettäisiin järkevä ratkaisu jatkoon.

Peräkivi arvioi, että terveysasemalle ei tulisi laajamittaista kirjastotoimintaa, mutta siellä voisi toimi lehtien luku- ja lainauspiste, joka palvelisi myös kaukolainoissa.

 

 

 

Kirjastossa odotetaan lopullista päätöstä

Kylmäkosken kirjastonjohtaja Tarja Korhonen sanoo Kylmäkosken kirjaston käänteiden opettaneen odottamaan lopullista päätöstä. Samasta syystä kirjasto ei ole ryhtynyt laajamittaisesti valmistelemaan lopetusta.

– Koska olemme olleet tietoisia, että asiat voivat vielä muuttua, emme ole poistaneet mitään sellaista, mikä olisi olennaista jatkamisen kannalta. Varastoa on perattu alustavasti, mutta myyntiin kirjoja ei ole laitettu kovinkaan paljon, koska olemme olleet varuillamme, mikä lopullinen päätös on, Korhonen kertoo.

 

Kirjastonjohtaja Tarja Korhonen (edessä) ja kirjastovirkailija Virpi Isotalo kertovat kirjaston lopettamissuunnitelman puhuttaneen asiakkaita sitä enemmän, mitä lähemmäs vuodenvaihdetta on tultu.

Kirjastonjohtaja Tarja Korhonen (edessä) ja kirjastovirkailija Virpi Isotalo kertovat kirjaston lopettamissuunnitelman puhuttaneen asiakkaita sitä enemmän, mitä lähemmäs vuodenvaihdetta on tultu.

85kylmäkoskenkirjasto3

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?