Akaa-Volley haki kolme pistettä Susirajalta

Parin vuoden pelitauon jälkeen Hannes Mattilan paluu 1-sarjaan oli vakuuttava. Arkistokuva: Harri Mattila.
Parin vuoden pelitauon jälkeen Hannes Mattilan paluu 1-sarjaan oli vakuuttava. Arkistokuva: Harri Mattila.

Lauantaina 7.12. oli Akaa-Volleyn lentopallomiehistöllä runkosarjan viimeinen vieraspeli. Bussin nokka käännettiin kohti Joensuuta, missä vastassa odotteli Susiraja Volley. Akaa oli tyly vierailija. Peli oli reilussa tunnissa ohi ja lukemin 0–3 (21–25, 20–25, 12–25) lähti kolme sarjapistettä Susirajalta Akaaseen.

Susilauman ottelukoostetta suoraan lainaten: ”Akaalla oli sudenkaatoluvat kunnossa…Akaa kaatoi sudet, nylki turkit ja tunki ne pesukoneeseen. Ja kuin varmistaakseen nöyryytyksen, tyrkkäsivät vielä 90 C:n valkopesun päälle…eli suomeksi sanottuna tuli turpaan ja rumasti.”

Peli kulki siis alusta loppuun Akaa-Volleyn hallinnassa.

– Olimme lukeneet vastustajan taktiikan tarkkaan ja tiesimme heidän syömähampaansa. Onnistuimme syöttöjemme suuntauksessa täydellisesti ja saimme siten ohjattua hyökkäykset tulemaan sieltä, mistä halusimmekin. Tässä oli ottelun ratkaisu loistavan paluun tehneen Hannes Mattilan lisäksi, analysoi pelin tulosta Akaan valmentaja Risto Lahti.

Akaan hahmo ottelussa oli passarin tontille suvereenin paluun tehnyt Hannes Mattila. Pari kautta opiskelu- ja työkiireiden vuoksi taukoa lentopallosta pitänyt Hannes on palannut syksyn aikana harjoitussalille ja sormilyönti on edelleen hallussa. Hannes pyöritti Akaa-Volleyn peliä mestarillisesti. Liigassakin aikoinaan pelannut Mattila näytti, että hän on yksi lisä Risto Lahden valteissa, kun Akaan miehistö suuntaa kevään ylempään jatkosarjaan.

Kaupunki tarjoaa pelin

Runkosarjan viimeinen ottelu on sarjan kärkikamppailu. Sunnuntaina 15.12. Toijalan Monitoimihallille saapuu vieraaksi Mikkelin Passarit. Akaan kaupunki tarjoaa kaikille peliin vapaan pääsyn. Peli alkaa kello 13.

 

 

 

Ykkösen runkosarja, lohko 2

 

Mikkelin Passarit                          36

Akaa-Volley                                    29

Tampereen Kisatoverit                25

Enonkosken Pyrintö                    20

Susiraja Volley                               19

Vantaan Lentopallo                       16

Huki Jyväskylä                              9

Salpis                                               2