Mitro Repo vieraili Hirvialhon koululla

 

Mitro Repo kertoi Hirvialhon koulun oppilaille EU-politiikan kiemuroista.
Mitro Repo kertoi Hirvialhon koulun oppilaille EU-politiikan kiemuroista. Kuva Jenny Mustikka

Europarlamentaarikko Mitro Repo (sd) vieraili Hirvialhon koululla torstaina 14.11. pitämässä 9.-luokkalaisille oppitunnin EU-politiikasta. Tunnin aikana puhuttiin työstä parlamenttitalossa ja sen ulkopuolella, Revon omasta menneisyydestä ja urasta, eurooppalaisuudesta ja kansainvälistymisestä, ympäristöstä sekä ylipäätään hänen mielipiteistään politiikassa.

Mitro Repo on ollut neljä ja puoli vuotta europarlamentin jäsen. Tätä ennen hän toimi ortodoksipappina. Repo kertoi että hänet valittiin poliitikon tehtäviin sivusta.

Tunnin aikana kuultiin Revon vahvoja mielipiteitä politiikasta. Hän ymmärtää itse politiikan niin, ettei se ole vain johonkin puolueeseen kuulumista, vaan se on vastuullisuutta. Hän painottaa, että kaikesta mitä pidämme itsestäänselvyytenä, täytyy olla kiitollinen, ja ettei riitä, että kannetaan huolta vain omista asioista vaan kokonaisuudesta.

– Koko maailmaa ei voi parantaa, mutta omaan elämään voi vaikuttaa, Repo luennoi.

Toinen asia mitä hän painottaa, on kansainvälistyminen ja erityisesti eurooppalaistuminen. Repo sanoo, että eurooppalaisuudella tarkoitetaan Euroopan mantereen identiteetin lisäksi eurooppalaisten vastuuta koko maailmassa.

Lopuksi Repo vastasi Eerika Rautasen ja Nico Nurmesniemen esittämiin kysymyksiin siitä, millaista on asua Brysselissä, minkälaisista asioista europarlamentissa päätetään, sekä monia askarruttaneeseen kysymykseen, miksi Kreikkaa pitää auttaa.

Tunnin päätyttyä oppilaat antoivat raikuvat aplodit europarlamentaarikollemme.

Riina Paalijärvi ja Nea Sandström