Aki Ajo sai kutsun presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle

Aki Ajo (oik.) juttusilla MM-pronssia tällä kaudella voittaneen espanjalaiskuljettaja Luis Salomin kanssa. Kuvat: Gold and Goose.

Aki Ajo (oik.) juttusilla MM-pronssia tällä kaudella voittaneen espanjalaiskuljettaja Luis Salomin kanssa. Kuvat: Gold and Goose.

Akaalaisen Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo ja avovaimonsa Hanna Hakkarainen ovat saaneet kutsun presidentin itsenäisyyspäivän juhliin Tampere-taloon.

– Totta kai se on kunnia päästä kerran niihin juhliin, Ajo kertoo.

Ajo ei ole tavannut presidenttiparia, mutta hän arvelee, että itsenäisyyspäivän juhliin on haluttu kutsua eri alojen edustajia. Juhliin osallistuminen on pariskunnalle itsestään selvää.

– Pääsemme juhliin, ja joka tapauksessa se järjestettäisiin. Suomalaiselle itsenäisyys on tärkeä, ja sitä voi näin muistella ja kunnioittaa työn lomassa.

Työnsä vuoksi Ajolle kertyy paljon matkapäiviä. Varovaisesti hän arvioi niitä olevan 200–250 vuodessa.  Maailmalla matkaamisen jälkeen kotiin on mukava palata.

– Mitä enemmän reissaa, sitä paremmin näkee, miten moni asia Suomessa on hyvin. Vaikka puhutaan, että Suomessa asiat on niin ja näin, on ne varmasti erittäin hyvin.

Toijalalaissyntyinen Ajo asuu nykyisin Hämeenlinnassa, mutta Ajo Motorsportin toimisto on edelleen Toijalassa.

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta ratamoottoripyöräilyssä. Tänä vuonna Ajon kuljettajista espanjalainen Luis Salom ajoi MM-pronssia Moto3-luokassa. Vaikka neljäs maailmanmestaruus jäi nyt saavuttamatta, Ajo on kauteen tyytyväinen.

– Teemme viimeisiin hetkiin saakka töitä ”parhaamme tehdään” -asenteella. Se saa luvan riittää. Laakereilleen ei voi jäädä tietenkään lepäämään, ja yksi työn suola onkin, että aina voi tehdä paremmin. Mutta jos kokee että on antanut parhaansa, täytyy olla tulokseen tyytyväinen.

Ensi kaudella Ajon tallissa ajavat taas uudet kuljettajat. Aki Ajon mukaan töiden tekeminen uusien ihmisten, ajatusten ja persoonien kanssa tekee työstä mielenkiintoisen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?