Akaan siunauskappeli kaipaa remonttia

1960-luvulla valmistuneen siunauskappeli on suunnitellut arkkitehti Mikael Nordenswan.

1960-luvulla valmistuneen siunauskappelin on suunnitellut arkkitehti Mikael Nordenswan.

Akaan seurakunta harkitsee remonttia Jussintiellä Toijalassa sijaitsevaan siunauskappeliin. Talouspäällikkö Arja Tarela kertoo vuonna 1964 valmistuneen kappelin olevan lähes alkuperäisessä kunnossa.

– Pinnat ovat hirveän kuluneita, lattioita vahattaessa laatat irtoilevat, rappaukset ovat kuluneet, akustiikka ja toiminnallisuus pitäisi päivittää, kuten myös vesi, viemäri ja sähkö.

Talouspäällikön mukaan siunauskappelissa on viimeksi korjattu kattoa puuttuneiden eristeiden osalta sekä vainajien säilytystilan lattiat sekä öljysäiliö on uusittu 80-luvulla, mutta muuten rakennuksessa ei ole tehty isompia remontteja.

Talouspäällikkö aikoo esittää ensi vuoden talousarvioon määrärahaa siunauskappelin remontin suunnitteluun. Varsinaista remonttia päästään tekemään vuosina 2015 ja 2016, jos seuraava kirkkovaltuusto myöntää tarkoitukseen rahaa. Arkkitehti Mikko Uotila on alustavasti hahmotellut siunauskappelissa mahdollisia muutostöitä.

Siunauskappelia käytetään paljon. Hautauksia on Toijalassa parhaina vuosina noin sata eli keskimäärin kahdet joka viikonloppu.

Siunauskappelin on suunnitellut useita kirkollisia rakennuksia piirtänyt arkkitehti Mikael Nordenswan.

Uusi hissi seurakuntalolle

Akaan seurakunnassa mietitään myös Toijalan seurakuntatalon hissin uusimista, minkä talouspäällikkö Arja Tarela arvioi maksavan noin 150 000 euroa. Nykyinen hissi on rakennettu eristämättömään hissikuiluun, mistä johtuen hissi on joitakin kertoja juuttunut talvella kerrosten väliin. Myös hissikoneisto on aikansa elänyt. Nykymääräysten mukaan uusi hissikuilu on rakennettava sisätiloihin.

Arja Tarelan mukaan luottamushenkilöt pitävät hissiä tarpeellisena, koska seurakuntatalon yläkerrassa järjestetään enemmän ja isompia tapahtumia. Hissin uusimista esitettiin alun perin valtuustoaloitteessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?