Akaa-viitat maksettaisiin kaupungin kukkarosta

Ehdotus Toijala-, Viiala- ja Kylmäkoski-tienviittojen korvaamisesta Akaa-kylteillä isojen teiden varsilla ei saa kannatusta Ely-keskukselta.

Kokoomusvaltuutettu Jaakko Leinonen ja 11 muuta valtuutettua tekivät huhtikuussa valtuustoaloitteen Akaan tie- ja mainoskylteistä sekä rautatieasemien nimistä. Aloitteentekijät esittivät moottoritien liittymien Toijala- ja Viiala-kylttien korvaamista esimerkiksi viitoituksella Akaa, Eteläinen/Toijala, Akaa keskusta/Toijala ja Akaa pohjoinen/Viiala ja ysitielle Akaa/Kylmäkoski-kylttiä. Aloitteessa kaivattiin selvitystä myös Akaan rautatieasemien uudelleen nimeämisestä ja kaupungin mainoskylteille parempia paikkoja.

Ely-keskuksen suunnittelupäälliköltä Harri Vitikalta saatujen tietojen mukaan Ely-keskus ei muuta viittoja ehdotettuun muotoon. Vitikan mukaan kuntamuutokset eivät yleensä vaikuta viitoitukseen millään tavalla, ja viitoituksen on oltava yksiselitteinen ja jatkuva.

Toijalan muuttaminen Akaaksi tienviitoissa on mahdollista, jos maanmittauslaitos puoltaa asiaa. Viitoituskohteen tulee olla myös kartalla paikannimenä.

Lisäksi myös pienempien teiden Toijala-viitat pitäisi silloin muuttaa Akaa-viitoiksi. Kuitenkin Viialan ja Kylmäkosken nimet jäisivät edelleen tienviittoihin. Muutostöiden kaikki kustannukset maksaisi kaupunki. Sastamala on korvannut Vammala-nimet tienviitoissa, mikä suunnittelupäällikkö Harri Vitikan mukaan tuli maksamaan noin 500 000 euroa.

Rautatieasemien osalta Toijalan rautatieaseman nimeksi voidaan muuttaa Akaa, jos kaupunki on siitä yksimielinen ja valmis maksamaan siitä noin 50 000 euroa. Sen sijaan Viialan asemaa ei voi muuttaa muotoon Akaa/Viiala, koska asemien nimet eivät saa olla keskenään samanalkuisia.

Moottoritien varressa Rätön pellolla sijaitsevalle mainoskyltille kaupunki etsii uutta paikkaa. Myös kyltin ulkoasua uudistetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?