Akaa-Volley vei 5-eräisen trillerin Tampereen Kisatovereita vastaan

Adjete Agnithey iskee palloja vastustajan kenttään korkeammalta, kuin kukaan muu 1-sarjassa. Kuva Markku Ruonala/arkistokuva

Sunnuntaina 24.11. oli lentopallon miesten ykkössarjaa pelaavan Akaa-Volleyn ottelukalenterissa paikallispeli Tampereen Kisatovereita vastaan Hervannan vapaa-aikakeskuksella. Ottelun kaava oli varsin perinteinen: viisi erää tiukkaa vääntöä, tunteet pelissä verkon molemmin puolin, tuomarit joutuvat antamaan varoituksia, palloista taistellaan viimeiseen asti, yleisökin syttyy mukaan ja lopulta Akaa-Volley korjaa 2–3-voiton (25–18, 21–25, 25–19, 11–25, 13–15).

Ensimmäiset neljä erää mentiin vuorovedolla. Ensimmäisessä erässä Akaa-Volleyn miehistö oli kuin unessa. Keskihyökkäyksistä puuttui puhti ja laitahyökkäykset olivat tehottomia taputteluja. Toiseen erään Akaan valmentaja Risto Lahti otti keskitorjuja Adjete Agnitheyn hakkurin tontille ja Adin paikan keskellä otti jälleen A-juniori Rami Rekomaa. Adi totutteli pari palloa uuteen pelipaikkaan ja sen jälkeen alkoi pallo saada kyytiä. Ei voinut vastapuolen kannattajatkaan kuin ihailla Adjeten ulottuvuutta, kun hän hyökkäsi koko ajan vastustajan torjunnan yli palloa kenttään.

TKT:n puolella parhaiten toimi passari Ossi Heinon ja keskitorjuja Jose Laakson akseli sekä Heinon syöttöpeli. Laakso oli keskihyökkäyksissä lähes pitelemätön. Ottelun puolen välin paikkeilla TKT:n miehistöllä alkoi kuitenkin vastaanoton tarkkuus kadota ja Heino joutui juoksemaan ympäri kenttää huonojen nostojen perässä. Heinon pelin pyörittämisestä vietiin näin keskihyökkäys pois. TKT:n laitahyökkääjät joutuivat toistuvasti hyökkäämään Adjeten ja Lauri Kurjen ulottuvaa torjuntaa vastaan ja pehmenivät melko helposti heittelemään hyökkäyksiä peippeinä Akaa-Volleyn puolelle.

Viides erä alkoi tasaisesti, mutta Ossi Heinon syöttövuorolla kotijoukkue otti jo pahalta näyttävän muutaman pisteen johdon. Heinon kova syöttöputki saatiin kuitenkin puolten vaihdon jälkeen katkaistua ja siitä alkoi Akaa-Volleyn kiri. Akaan passari Hasse Mattila luotti tulikuumana käyneeseen Adjeteen ratkaisupaikoissa ja Adi hyökkäsi palloja korkealta ja kovaa. TKT:n joukkue mureni pala palalta ja teki hermostuneena virheitä.

Akaan miehistö pelasi viidennen erän lopun kuin hurmiossa eikä jättänyt voittajasta mitään jossiteltavaa. Parituntisesta jännitysnäytelmästä siis kaksi pistettä Akaaseen jäännöspisteen jäädessä Tampereelle.

Akaa-Volleyn ottelut jatkuvat vielä kahdella vieraspelillä, ennen kuin joulukuun puolessa välissä päästään kotisaliin. Runkosarjaa on jäljellä matkapelit Enonkosken Pyrinnön ja Liperin Susiraja Volleyn vieraaksi. Kotisaliin saadaan viimeiseen peliin vieraaksi Mikkelin Passarit.

Lohkoa johtaa Mikkelin Passarit 30 pisteellä, ja Akaa-Volley on toisena 24 pisteellä. Seuraavina tulevat Susiraja Volley Liperistä ja Tampereen Kisatoverit 19 pisteellä.