Rocking The Wayn kuiva kausi päättyi

Joskus ravihevosilla joudutaan koluamaan kaviouria pitkään ilman kirkkainta menestystä. Pinnan pituutta koeteltiin kylmäkoskelaiselta Anu Kantalalta, jonka omistama ja yhdessä Matti Toivosen kanssa kasvattama nelivuotias ori Rocking The Way oli voittajaesittelyssä edellisen kerran huhtikuussa 2012. Toki välillä tuli neljä sameampaa totosijaa, mutta voittoriville saatiin toinen tikku vasta tiistaina Teivossa, kuin oriin vakiokuski Hannu Kamppuri narutteli valmentamansa Conway Hallin pojan sisäradan lähtöpaikalta ryhmäajon ykköseksi ajalla 18,3a. Ennätysvauhdissa ei rapakelin kaviouralla oltu, mutta kakkoseksi puristanut Ukunora jäi sentään yhden kymmenyksen päähän.

Aiemmalta ajalta Rocking The Waylla on yhden voiton lisäksi kaksi kakkosta ja saman verran kolmosia. Ura on alkanut pienten palkintojen kaudella, joten tilillä on vasta reilut neljä tonnia.

Teivon koelähdössä näytteen antoi akaalaisen Juhani Halmeen toissa vuonna kilpailut aloittanut mutta tällä kaudella kilpailematon Carmen Birdland. Don Giovannin tytär teki Mika Forssin ajamana hyväksytyn kokeen. Halmeen treenaama viisivuotias kirjautti ajan 24,3, kun oripojan kilometriajan ennätys on viisi sekuntia parempi.