Pala kakkua vie lähemmäs Lontoota

Niko Seppänen ja Eeti Rantanen pyörittivät grillimakkaroita tottunein ottein.
Niko Seppänen ja Eeti Rantanen pyörittivät grillimakkaroita tottunein ottein.

Kun Lontoo kutsuu, jaksaa marraskuussa seistä tuulisella marketin parkkipaikalla kääntelemässä grillimakkaroita. Näin totesivat Toijalan Yhteiskoulun 8A-luokkalaiset Niko Seppänen ja Eeti Rantanen viime lauantain kansallisena ravintolapäivänä S-marketin parkkipaikalla.  Hot dogien tarjoilun lisäksi pojat olivat leiponeet luokkansa Nam-kahvilaan mokkapaloja, porkkanakakkuja sekä paistaneet piparkakkuja, vaikka Nikon bravuuri ovat oikeastaan juustosarvet.

–  Onhan meillä kunnianhimoinen tavoite, mutta jos rahat eivät riitä Lontooseen asti, niin menemme sitten jonnekin lähemmäs, kakkuja ja kahvia tarjoilleet luokkatoverit Vilja Kalliotiura ja Jasmiina Inkinen kiteyttivät motivaationsa.

Yhteinen tavoite on tyttöjen mukaan paitsi kartuttanut koululaisten leivontataitoja, niin myös parantanut luokan yhteishenkeä.

– Jokainen osallistuu tähän jollakin tavalla, leipomalla tai tulemalla tänne myymään, Vilja selvitti luokan työnjakoa.

Kauppaostoksia tekeville oli koululaisten Nam-kahvilassa tarjolla kahvin ja glögin lisäksi muun muassa valkosuklaavadelmakakkua, porkkanakakkua, juustokakkua, pätkiskakkua, korvapuusteja, pipareita, pähkinäkakkua, mokkapaloja, puolukka-kookospiirakkaa, sitruunamuffinsseja sekä saaristolaisleipää.

Vanhempainverkoston Anttijussi Vikman kertoi seuraavan Nam-kahvilapäivän olevan lauantaina Toijalan torilla, mutta ideoita tuleviin ravintolapäiviinkin löytyi.

– Toijalan Satamaan olisi hieno pystyttää pitkä ruokapöytä, jossa voisimme tarjoilla kokonaisen aterian. Pääruoka voisi tulla grillistä, ja jälkiruokapuolenhan nämä nuoret hallitsevat jo, Anttijussi Vikman visioi.

Vikmanin laskujen mukaan nuorilla on koossa tällä hetkellä noin neljäsosa lentolippujen hinnasta.

– Onhan tässä vielä vuosi aikaa kerätä rahaa. Taitaa meistä vanhemmistakin moni tuntea jo matkakuumetta, Vikman arvioi.