Hopealinjan uusi laiva on Silver Sky

79Hopealinja1Kesälle 2014 valmistuva Suomen Hopealinjan uusi alus on saanut nimekseen Silver Sky. Marraskuun alussa päättyneeseen nimikilpailuun osallistui 1134 ihmistä. Silver Sky -nimen ehdottajia oli 8, joista voittajaksi arvottiin pirkkalalainen Olli Ahola.

Yhtiöllä on jo muun muassa laivat Silver Moon ja Silver Star.

Silver Sky on 30 metriä pitkä, 6,9 metriä leveä ja 5,7 metriä korkea vesirajasta. Matkustajapaikkoja siinä on yhteensä 250, joista 150 on ravintolapaikkoja.

Silver Sky on tällä hetkellä rakenteilla telakalla Turkissa. Kevään aikana alus matkaa vesiteitsi Euroopan halki ja kulkee Pohjanmeren, Kielin kanavan ja Itämeren kautta Poriin, josta alus kuljetetaan maateitse Nokialle. Silver Skyn ensimmäinen vesimatka Suomessa on siirtyminen Pyhäjärveä pitkin Tampereelle.

Suomen Hopealinja on ollut jo vuosia Suomen suurin sisävesivarustamo, jonka omistavat Tampereen, Hämeenlinnan, Valkeakosken, Akaan ja Nokian kaupungit, useat pienosakkaat sekä VR.