Kylmäkosken kirkko ei valmistu jouluksi

Jo lähes pari vuotta suljettuna käyttökiellossa ja korjauksen alla oleva Kylmäkosken kirkko pysyy kiinni myös jouluna, vaikka osa kappeliseurakunnan jäsenistä kirkon valmistumista jouluksi odottikin. Tällä hetkellä on menossa sisätilojen homevaurioiden korjauksien viimeisimpiä vaiheita, uusien pintojen rakentamista, maalausta ja lattioiden rakentamista. Edessä on vielä irrotettujen kalusteiden paikalleen asentaminen sekä kirkon perustellinen puhdistaminen rakennuspölystä. Tulevalla viikolla asennetaan myös kirkkoon uusi sähköpääkeskus, joka mahdollistaa kirkon oman sähköjärjestelmän käytön.

Kylmäkosken kirkon penkit on irrotettu ja kasattu suojaan kirkkosalin keskelle.

Osa Kylmäkosken kirkon penkkeistä on irrotettu ja kasattu suojaan kirkkosalin keskelle.

Tällä hetkellä tiedetään, että kirkon alttarikaiteen verhoilu toppauksineen siirtyy ensi vuoden puolelle. Kokonaan ratkaisematta on kirkon äänestoiston järjestäminen ja urkujen puhdistus sekä mahdollinen korjaus.

Työsuojeluviranomainen sulki Kylmäkosken kirkon homevaurioiden vuoksi tammikuussa 2012.

Kylämäkoski-Seura kertoi maanantaina kirkon korjaamiseksi järjestetyn keräyksen tuoton käytöstä. Seura maksaa yli 60 000 eurolla korjaustöistä saamiaan laskuja. Seuran tiedotustilaisuuteen osallistuneet arkkipiispa emeritus Jukka Paarma ja Akaan toisissa tehtävissä ensi elokuun alkuun oleva kirkkoherra Sari Lindström iloitsivat, että korjauksen alla olevan kirkon tulevaisuutta vaikkapa kulttuurikirkkona suunnitellaan jo työryhmän voimin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?