Akaalainen Mika Teissala poseeraa eläinsuojeluyhdistyksen kollikalenterissa

Akaalainen Mika Teissala on yksi Kissojen suojelu Kisu ry:n kollikalenterin tähdistä kera Tatu-kissan. Pääasiassa Pirkanmaalla toimiva eläinsuojeluyhdistys teki ensi vuodelle kalenterin, jossa poseeraa yhdistyksen miespuolisia aktiiveja kissoineen.

Niksu ja Tatu ovat nostelleet yhdessä puntteja jo neljän vuoden ajan. Kuva: Jon Ekberg
Niksu ja Tatu ovat nostelleet yhdessä puntteja jo neljän vuoden ajan. Kuva: Jon Ekberg

Toijalan keskustan tuntumassa asuva Teissala sanoo olleensa aina kissaihminen. Häntä viehättää kissojen itsenäinen luonne sekä se, että niiden hoito ei sido samalla tavalla kuin koirien.

Perheeseen kuuluu kolme omaa kissaa, vaihteleva määrä Kisun hoitokissoja ja kaksi koiraa. Tatu on kymmenvuotias kolli, joka oli alunperin Teissalan Sanna-vaimon kissa.

Kalenterikuvaan valikoitui Mika ”Niksu” Teissalan harrastuksista teemaksi punttien nostelu. Hän harrastaa myös kitaransoittoa ja herättelee henkiin rakasta lapsuudenharrastustaan pienoismallien kokoamista.

Teissala on kaikin puolin eläinrakas ja myös ekohenkisesti ajatteleva. Hän ei esimerkiksi tarkoituksella astu hyönteisten päälle jos voi sen välttää, ja hän oli taannoin mukana kehitysyhteistyöprojektissa Senegalissa. Perheessä suositaan luomutuotteita siksi, että luomu takaa eläimille tavallista tuotantoa paremmat olosuhteet.

Pariskunta muutti pääkaupunkiseudulta Akaaseen elo–syyskuun vaihteessa ja on viihtynyt täällä. Taloa etsittiin nimenomaan Akaasta hyvien liikenneyhteyksien vuoksi, kun Teissalat halusivat kauemmas pääkaupunkiseudun hälystä. Vapaa-aika kuluu paitsi harrastuksien ja vapaaehtoistyön parissa myös taloa remontoidessa.

Kisu ry auttaa kodittomia kissoja löytämään oman kodin, ja toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin.