Mäntymäen vanhainkodissa Viialassa vietettiin maanantaina perinnepäivää. Henkilökunta oli pukeutunut vanhoihin asuihin ja pöydälle oli koottu näyttely perinteikkäistä tuotteista ja yrityksistä. Asukkaat saivat kuulla päivän aikana myös vanhoja kansanviisauksia ja -sanontoja sekä musiikkimuistoja Ritva Kotasen, Jukka Alanderin sekä pianisti Jussi Främlingin esittäminä.
Päivän teema näkyi myös ruokalistalla. Lounaalla tarjolla oli hämäläisiä perinneruokia, läskisoosia, porkkanalooraa, silakkarullia, isoäidin salaattia isoäidin kastikkeella ja munajuustoa. Päälliruuaksi nautittiin kahvia ja mustikkapiirakkaa. Ruuat oli valmistettu porkkalaatikkoa lukuun ottamatta Mäntymäen omassa keittiössä.
– Hyvää on, ja tuttuja. Samanlaisia on tullut itsekin tehtyä silloin, kun laitoin ruokaa, toteaa Lahja Naskali.
Naskali kertoo valmistaneensa usein läskisoosia.
– Läskiähän siinä tarttee olla, että siihen tulee rasvaa. Perunamuussi sopii läskisoosin kanssa parhaiten, hän arvioi.