Akaa-Volleyn tuplaviikonlopusta täysi pistepotti

Ottelun parhaana palkittiin Hasse Mattila. Arkistokuva/Markku Ruonala
Ottelun parhaana palkittiin Hasse Mattila. Arkistokuva/Markku Ruonala

Lauantaina 2.11. Akaa-Volleyn lentopallomiehistö matkasi Hollolaan sarjanousija Salpiksen vieraaksi. Lähtökohdat viikonlopun peleihin olivat akaalaisittain vähintäänkin haastavat. Yleispelaaja Jimmy Hernandez oli ollut koko edellisen viikon sairastuvalla, eikä päässyt lauantain otteluun. Myös toinen yleispelaaja, joukkueen kapteeni Matti Ollikainen joutui loppuviikosta sivuun selkäkipujen vuoksi.

Toiseksi yleispelaajaksi lauantaina siirrettiin joukkueen libero Lassi Lahti ja liberon tontille istutettiin A-juniori Sakari Liehu. Toista yleispelaajan paikkaa pelasi tutusti Saku Sinkkonen.

– Totesimme ennen peliä, että tällä kokoonpanolla takaamme parhaan vastaanotto- ja puolustuspelaamisen, vaikka hyökkäystehoissa mahdollisesti vähän heikommilla olemmekin. Puolustuksen kautta -taktiikka on tuttu monista muistakin joukkuepeleistä. Se toimi meilläkin lauantaina loistavasti ja oli kyllä mukava ottaa pitkästä aikaa täydet kolme pistettä pelistä, analysoi vieraspelin tulosta Akaan valmentaja Risto Lahti.

Akaa-Volley vei peliä koko aika kuskin paikalla eikä otetta Salpikselle luovuttanut missään vaiheessa. Otteluvoitto suoraan 0–3 (20–25, 20–25, 14–25) -lukemin Akaaseen.

Noin 10 tuntia siitä, kun vieraspelistä oli saavuttu kotiin, oli sunnuntain kotipelin aamuharjoitusten aika.  Aamujäillä saatiin pelaajat hereille ja päästiin miettimään tulevan ottelun taktiikkaa. Vastustajaksi päivän otteluun saapui Vantaan Lentopallo. VanLe oli ennen sunnuntaita sarjataulukossa Akaa-Volleyn jälkeen neljäntenä vain kaksi pistettä akaalaisia perässä. Akaa-Volleyn poissaololista näytti edelleen murheelliselta. Jimmy Hernandez palasi toipilaana kentälle, mutta Ollikainen oli edelleen sivussa. Myös hakkuri Arttu Löfgren oli kotiottelusta pois.

Sairastelut eivät kuitenkaan kotijoukkueen otteissa näkyneet. Akaa-Volley vei ottelua kolmannen erän notkahdusta lukuun ottamatta todella kovalla tempolla. Kotijoukkueen parhaana pelaajana ansaitusti palkittu passari Hasse Mattila johti Akaan peliä esimerkillisesti. Mattila löysi juuri oikeilla hetkillä eri puolilta kenttää ratkaisijat hyökkäysten päättäjiksi. Kolmen pisteen kotivoitto kirjattiin lukemin 3–1 (25–19, 25–19, 20–25, 25–19).

– Kauden mittaan, kun pelaajia sairastuu ja loukkaantuu, korostuu se, kuinka vahva 12–14 pelaajan porukka joukkueella on. Meidän juniorit kasvavat isoin harppauksin ja on ilo seurata, kuinka heistä jokainen ottaa haastetta vastaan ja lunastaa odotuksia saadessaan näyttöpaikkoja kentällä, ilakoi valmentaja Lahti kotipelin jälkeen.

Koko ottelun keskitorjujana pelannut Rami Rekomaa ja muutaman syöttövaihdon kentällä käynyt Jere Aalto olivat sunnuntaina osoitus junioreiden esiinmarssista.

Akaa-Volleyn pelit jatkuvat vapaaviikonlopun jälkeen jälleen tuplaviikonlopulla. Lauantaina ja sunnuntaina 16.–17. marraskuuta pelataan seuraavat pelit. Molemmat ottelut ovat Toijalan Monitoimihallilla ja ne alkavat kello 13.

 

Harri Ahonen