Rautatienkadun saneeraus jäi HS-Vedeltä kesken

Rantatien putkityöt siirtyvät ensi vuoteen

Rautatienkadun putkien saneeraus jatkuu ensi keväänä.

Rautatienkadun putkien saneeraus jatkuu ensi keväänä.

Akaan kaupungin vesihuollosta vastaava HS-Vesi on tänä vuonna tehnyt vesijohto- ja viemäriverkoston saneerauksia muun muassa Toijalan Lentilässä. Viialan puolella Rautatienkadulla työt aloitettiin syksyllä, mutta verkostopäällikkö Leo Aspholmin mukaan niitä jatketaan ensi vuonna.

Rantatien töitä ei Viialassa aloitettu tänä vuonna lainkaan, vaikka näin oli tarkoitus.

– Rantatien hanke siirtyy ensi kevääseen, koska pintajakeluvesijohtoja ei voi enää tehdä. Ilmat saattavat kylmetä niin, että tulee vaikeuksia jäätymisien takia. Rautatienkatua varmaan jatketaan ensi keväänä samasta syystä kuin Rantatietäkin, Aspholm kertoo.

Rautatienkadun suunnitelmat valmistuivat Asplundin mukaan vähän myöhässä. Akaan kaupungin päätös Rantatien toteutuksesta taas saatiin niin myöhään, ettei hanketta enää kannattanut tänä vuonna aloittaa.

Rautatienkadun loppuosa Jutantiestä eteenpäin uusitaan sujuttamalla muoviputkea vanhan rautaputken sisään. Oopakan aluetta kiertävällä Rantatiellä runkoviemäri on sujutettu jo vuonna 2000 Viialan kunnan aikana. Kun vesijohto uusitaan, asukkaat voivat uusia myös tonttijohdon viemärin. Silloin he pääsevät eroon vanhoista sakokaivoista, koska uusi viemäri vetää mukanaan myös tymäkämmän tavaran.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?