Kimmo Pohjonen ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi

Kimmo Pohjonen on nähty haitareineen myös Akaassa. Kesäkatu-festivaalilla Viialan Haihunkoskella hän esiintyi vuonna 2008, ja Akaa Jazzissa Pohjonen oli K Cube -yhtyeen kanssa vuonna 2010.

Kimmo Pohjonen on nähty haitareineen myös Akaassa. Kesäkatu-festivaalilla Viialan Haihunkoskella hän esiintyi vuonna 2008, ja Akaa Jazzissa Pohjonen oli K Cube -yhtyeen kanssa vuonna 2010.

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkintoa tavoittelee tänä vuonna 12 muusikkoa, laulajaa ja yhtyettä. Suomesta ehdolla ovat Viialasta globaaliin menestykseen kohonnut hanuristi Kimmo Pohjonen ja viulisti Pekka Kuusisto mantereelta sekä pianisti Vladimir Shafranov Ahvenenmaalta. Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnolla palkitaan korkeatasoista luovaa ja esittävää säveltaidetta. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi jonkun elossa olevan säveltäjän teokselle ja joka toinen vuosi suurelle tai pienelle esiintyjäryhmälle.

Pohjoismaiden neuvosto kertoo ehdokasesittelyssään, että Kimmo Pohjosta pidetään yhtenä maailman rohkeimmista harmonikansoittajista.

– Pohjonen on soittajana ja säveltäjänä poikkeuksellisen lahjakas ja kekseliäs, ja hän on 20 viime vuoden aikana työskennellyt rockin, folkin, avantgarden, improvisaation, tanssi- ja teatterimusiikin sekä klassisen musiikin parissa. Nykyään Kimmo Pohjosella on useita projekteja kuten Kluster yhdessä sämplääjämestari Samuli Kosmisen kanssa, yhteistyö Kronos Quartetin ja tanssija Minna Tervamäen kanssa sekä improvisaatioduo, jonka toisena osapuolena on ranskalaisrumpali Eric Echampard.

Akaassa Kimmo Pohjonen on viime vuosina esiintynyt Kesäkatu-festivaalilla tanssija Reijo Kelan kanssa ja Akaa Jazzissa K Cube -yhtyeen keulahahmona. Tämän vuoden maaliskuussa Pohjonen vieraili Akaan elävän musiikin yhdistys Almun kutsumana Toijalan Kinossa, jossa esitettiin Pohjosesta kertova Soundbreaker-dokumenttielokuva.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?