Vaatemytty tiellä olikin lapsi

Hengenvaarallista leikkiä autotiellä

RApusaarentie.jpgRapusaarentiellä Toijalassa on meno viime päivinä ollut hengenvaarallista, sillä muutaman Nahkialan koulun alaluokkalaisen oppilaan on nähty makaamassa autotiellä pitkin pituuttaan. Koulu sai tiedon asiasta huolestuneilta silminnäkijöiltä ja oppilaita.

Nahkialan koulun rehtori Markku Putkinen kertoo, että tiellä makaavaa lasta oli luultu vaatemytyksi.

– Yksi silminnäkijöistä oli pitänyt näkemäänsä ensin vain myttynä, ja ajatellut, että mikä lie tielle pudonnut jätesäkki, mutta kyseessä olikin lapsi. Vaikka nopeus tiellä on vain 40–50 kilometriä tunnissa, ei kuljettajalla ole mitään mahdollisuutta saada autoa pysähtymään, jos tulee mäennyppylän takaa. Tällaiset asiat ovat kotikasvatuksen perusasioita ja totta kai myös koulun, hän toteaa.

Koululla vaaralliseen käytökseen puututtiin heti puhuttelemalla oppilaita vakavasti sekä ottamalla yhteyttä koteihin. Myös luokissa on keskusteltu asian vakavuudesta ja siitä on tiedotettu poliisille.

Putkinen kiittelee, että tieto asiasta kulkeutui koululle.

– Positiivista oli, että isommat oppilaat kertoivat upeasti asiasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?