Tietoilta yrittäjyydestä kiinnostuneille

Miltei jokainen suomalainen yritys on alkanut yhdestä ihmisestä ja tämän ideasta. Alkuun ei ole aina tarvittu edes ideaa, on vain ollut intoa. Kuka on myynyt torilla matoja tai kaloja, kuka kiertelevänä kaupustelijana nappeja. Kun rahaa on tavalla tai toisella saatu kasaan, on ostettu kauppa, laiva tai kirjapaino. Koulutukseksi riitti usein elämänkoulu, sillä työ opetti tekijäänsä.

Kenestä on tämän päivän yrittäjäksi? Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto ja Valkeakosken Seudun Kehitys Oy järjestävät yrittäjyyttä harkitseville tietoillan Toijalassa tiistaina 29. lokakuuta. Kello 17 alkavassa ja noin kolme tuntia kestävässä illassa käydään läpi yritystoiminnan perusasioita. Kahviakin tarjotaan.

Miten ihmisestä tulee menestyvä yrittäjä? Onko hyvin suunniteltu puoliksi tehty?  Miten yrityksen perustamisprosessi etenee? Palkkatyö, yrittäjyys vai jotakin muuta? Muun muassa näihin kysymyksiin saa vastauksia illan aikana. Entä mikä on toimivin yritysmuoto, kuka hoitaa kirjanpito- ja veroasiat, miten markkinoidaan ja onko yrittäjällä sosiaaliturvaa sekä alkavan yrityksen julkiset rahoitustuet? Näistäkin asioista keskustellaan.

Tietoiltaa johdattelevat asiantuntija Hannele Nieminen Pirkanmaan TE-palveluista ja uusyritysneuvoja Jukka Huilla Vaskesta. Ilta järjestetään Toijalan keskustassa Kauppiastavaratalon TE-salissa, os. Kirkkotori 10. Ilta ei velvoita mihinkään, mutta antaa vastauksen moniin mielenkiintoisiin kysymyksiin.