Taaperomessu sunnuntaina Akaan kirkossa

Akaan seurakunta järjestää Taaperomessun sunnuntaina 13.10. kello 17 Akaan kirkossa, kirkossa, joka on keskellä Toijalaa.

Mutta mikä on Taaperomessu?  Seurakuntalaisia on monenikäisiä ja seurakunnan jäsenissä on myös paljon lapsia.  Taaperomessu on lasten oma jumalanpalvelus. Mukaan voi ottaa myös vanhemmat ja pihan kaverit.

Taaperomessu on ihan oikea jumalanpalvelus, mutta siellä saavat lapset tutkia kaikkea mielenkiintoista, mitä kirkossa on.  Siellä voi kävellä pitkin kirkon käytävää, eikä haittaa vaikka vähän riemusta kiljahtelisi, kun jotain hienoa ja mielenkiintoista löytää. Lapsen tehtävä on tutkia kaikkea mahdollista niin myös jumalanpalveluksessa.

Taaperomessu on yritetty tehdä lyhyeksi. Tavoite on se kestää noin puoli tuntia. Raamatun kohta on valittu siten, että siitä on helppo puhua lapsille. Myös ehtoollisen sakramentti on kiinteä osa Taaperomessua. Ehtoolliselle ovat tervetulleita niin lapset kuin aikuisetkin.

Taaperomessu on avoin kaikille seurakuntalaisille niin lapsille kuin lastenmielisillekin. Edellisen kerran Akaan seurakunnassa vietettiin Taaperomessua Kylmäkoskella mikkelinpäivänä.

 

Rauli Helenius