Kiitos – viimeinkin

Olkoot hämäläinen hitaus ja vanha sananlasku ”Parempi myöhään kuin ei milloinkaan” puolustuksena sille, että kiittäminen on venähtänyt näinkin pitkälle!

Hunajahulinoiden yhteydessä elo-syyskuun vaihteessa koottiin torin viereiseen puistikkoon ns. neulegraffitien näyttely. Töitä tekivät Toijalan Työttömien yhdistys, Työpaja Horisontti ja SPR:n Toijalan osaston käsityöpiiriläiset. Mukana hääri myös Sofia Welling Hunajahulinoiden taholta. Lyhyestä valmisteluajasta huolimatta töitä saatiin ihan mukavasti piristämään kaupungin ilmettä hulinoiden aikaan.

Aika paljon meitä mukana olleita hirvitti, kun aloimme ripustaa töitä ulos, puiden oksille, maahan tai lyhtypylväiden ja tolppien ympärille. Miksi? Siksi, että ajattelimme, että jo seuraavana päivänä saattaisi puistikossa olla revittyjä ja rikottuja töitä.

Vaan mitä vielä – aamu aamun jälkeen saatoimme hyvillä mielin todeta, että työt saivat olla rauhassa, ilman minkäänlaista ilkivaltaa. Töitä päätettiin pitää vielä viikko hulinoiden jälkeenkin näytillä, ja kun työt koottiin pois, oli ainoa hävikki patsaan päässä olleen ”pipon” katoaminen!

Nyt siis viimeinkin on kiitosten aika. Pelkomme osoittautuivat täysin turhiksi, kaupungissamme asuu fiksua väkeä! Oli todella ilo tehdä näyttelyä varsin näkyvälle paikalle kaupungin keskustaan ja myönteinen vastaanotto varmasti kannustaa uusiin vastaaviin hankkeisiin!

 

Näyttelyn pystyttäjien puolesta kiittäen

Riitta Mäkelä

Toijalan SPR:n käsityöpiiri