Veli vapauteen!

Pako (Prison Break) on Paul Scheuringin täydellinen luomus yhdysvaltalaisesta toimintasarjasta, jonka ensimmäinen jakso nähtiin televisiossa Fox-kanavalla Suomessa 29.elokuuta 2005 ja viimeinen jakso 15.toukokuuta 2009. Päänäyttelijöinä nähdään Wentworth Miller Michael Scofieldinä, joka uhraa itsensä vapauttaakseen kuolemaantuomitun veljensä Lincoln Burrowsin. (Dominic Purcell).

Muita päänäyttelijöitä elokuvassa ovat Sarah Wayne Callies tohtori Tancredin roolissa, Robert Knepper Theodore Bagwellinä, Amaury Nolasco Sucrena ja Marshall Allman Lincolnin pojan saappaissa. Tapahtumat sijoittuvat Fox Riverin vankilaan (Jolietin vanha vankila), jonne Lincoln on tuomittu istumaan kakkuaan teloitukseen asti.

Paon juoni on mielestäni hiottu loppuun asti, eikä mitään ole jätetty puolitiehen. Näyttelijät ovat luotuja rooleihinsa, ja kaikki pelaa täydellisesti yhteen. Kuitenkin jäi vaivaamaan Paon loppu, jossa Michael kuolee aivokasvaimeen. Loppu ei mielestäni sovi sarjaan, koska olisin olettanut ja toivonut, että ”kaikki elävät elämänsä onnellisina loppuun” paon ja Yhtiön tuhoamisen jälkeen.

Pako on sarja, jota suosittelen kaikille. Se ei ole kuitenkaan tavanomainen rikossarja, jossa tapahtuu murha ja sitä tutkitaan. Siinä on jännitystä, juoni on ihana ja näyttelijät ovat parhaat mahdolliset.

 Iida Harjunniemi