Perinteisessä päivisfudiksessa pantiin kaikki peliin

päivisfudis 4
Loppuleikkinä mentiin lepakkoleikkiä. Kuva: Kirsi Kurkinen.

Päiväkotien jalkapalloturnausta pelattiin riemukkaissa tunnelmissa urheilukentällä Toijalassa torstaina 26. syyskuuta. Joukkueita oli kaikista Akaan päiväkodeista, ja pelejä pelattiin neljällä kentällä. Tapahtumaan osallistui vajaat 180 lasta sekä heidän ohjaajansa.

Yksityinen Tenavapirtti aloitti aikoinaan päiväkotien vuosittaisen fudisperinteen, ja sitä on sittemmin jatkettu. Vetovastuussa oli tällä kertaa Pirtinkulman päiväkoti. Tenavapirtin toiminta loppui, ja nyt toista vuotta samoissa tiloissa toiminut kunnallinen päiväkoti jatkaa turnausperinnettä.

Tämän vuoden teemana oli ”kaikki peliin”. Jänö Jussiksi pukeutunut päivähoidon aluevastaava Kirsi Kurkinen tsemppasi lapsia ja sanoi, että teeman voi kukin ymmärtää omalla tavallaan.

Hauskanpito pääasia

Peliä tuomaroivat Toijalan Pallo 49:n nuoret aktiivit. Turnausta tuki Suomen palloliiton Tampereen piiri. Se lahjoitti perinteiseen tapaan  Suomen palloliiton logolla varustetut pelipallot jokaiselle osallistujalle.

Maaleja ei laskettu eikä voittajia julistetettu, vaan tärkeintä oli pelaamisen riemu ja liikunnan ilo.  Maaleja tehtiin paljon, ja jokainen maali oli lapsille tärkeä. Kirsi Kurkinen korostaa, että pääasia oli hauskanpito. Kaikki osallistujat palkittiin kunniakirjalla.

Jalkapallopelien lisäksi kentällä oli oheistoimintana kymmenen toimintapistettä. Lapset pääsivät muun muassa vetämään köyttä, metsästämään saippuakuplia ja leikkimään karusellin tekoa leikkivarjolla. Tarkoituksena oli, että kaikilla oli mukavaa liikuntapuuhaa, vaikka jalkapallon pelaaminen ei vielä niin sujuisikaan.

 

Tenavat potkivat palloa innokkaina.
Tenavat potkivat palloa innokkaina.  Kuva: Anna Vesterinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toimintapisteillä oli monenmoista aktiviteettia.
Toimintapisteillä oli monenmoista aktiviteettia. Kuva: Anna Vesterinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aluksi verryteltiin Jänö Jussin opastuksella.
Aluksi verryteltiin Jänö Jussin opastuksella.