Laitonta alkoholikauppaa Toijalassa

Toijalassa asuva akaalaismies jäi kiinni laittomasta alkoholinmyynnistä Toijalan S-marketin parkkipaikalla torstaina aamupäivällä 26. syyskuuta. Sivullisen ilmoituksen perusteella paikalle tullut poliisi löysi vuonna syntyneen 1947 akaalaismiehen autosta alkoholia enemmän kuin normaalisti henkilöllä voidaan olettaa olevan omaan käyttöön.

Mies otettiin kiinni ja suoritetuissa kotietsinnöissä poliisi takavarikoi yli 200 pulloa viinaa ja reilusti yli 1000 tölkkiä olutta ja siideriä. Juomat löytyivät useista eri paikoista Toijalasta. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen viime maanantaina epäiltynä alkoholirikokseen.

Rikoskomisario Joni Länsipuro Valkeakosken poliisista kertoo, että mies oli aktiivisesti haalinut asiakkaita kaupan tuulikaapissa. Samassa rakennuksessa toimii myös Alko.

Länsipuron mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että mies on hankkinut juomat Virosta. Tekijä on ollut poliisin kanssa tekemisissä myös aiemmin, myös tuolloin aiheena on ollut alkoholinmyynti.

Poliisi pyytää havaintoja miehen liikkeistä ja erityisesti niiltä henkilöiltä, joille on yritetty myydä alkoholia erityisesti Toijalan alueella. Länsipuron mukaan tutkinnassa selvitetään muun muassa, kuinka kauan alkoholinmyynti on jatkunut ja missä paikoissa juomia on myyty.

Rikoskomisarion mukaan laittomia viinanmyyjiä jää poliisin haaviin muutamia vuosittain. Toijalan tapausta hän pitää myyntipaikan vuoksi poikkeuksellisena.

– Tässä tapauksessa alkoholia on välitetty varsin röyhkeällä ja törkeällä tavalla, kun se on tapahtunut kauppojen parkkipaikalla. Normaalisti alkoholinvälitys tapahtuu ystävien kautta. Kun Virossa käydään, tuodaan samalla alkoholia myös naapureille, mikä sekin on kiellettyä. Alkoholia saa tuoda ainoastaan omaan käyttöön, Länsipuro huomauttaa.

Ankarin rangaistus alkoholirikoksesta on kaksi vuotta vankeutta.

Poliisi toivoo Toijalan laittomaan alkoholinmyyntiin liittyvät havainnot ja yhteydenotot joko numeroon 07187 46310 tai sähköpostiosoitteeseen rikosvihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi