Toijalan Pallo päätti kautensa niukkaan tappioon

Jalkapallon nelosdivisioonan päätöskierros pelattiin lauantaina 28. syyskuuta. Toijalan Pallo -49 vieraili omassa päätöspelissään Forssassa, jossa paikallinen Jalkapalloklubi voitti maalein 3–2 (3–1). ToPa sijoittui jalkapallon nelosdivisioonan omassa lohkossaan kuudenneksi.

Peli, jossa ei minkäänlaista panosta sarjasijoitusten suhteen ollut, kiinnosti reilusti yli puoltasataa katsojaa. ToPa oli jo ajat sitten säilyttänyt sarjapaikkansa. Jalkapalloklubin paikka varmistui edellisenä keskiviikkona, kun Sastamalan Woima hävisi LeKi-futikselle.

Jalkapalloklubin esitys avausjaksolla tuntui selvästi vapautuneemmalta kuin akaalaisten vastaava. ToPan peliin lienee vaikuttanut eniten arpomalla suoritettu kenttäryhmitys. Ensimmäinen 30 minuuttia oli sinivalkoisen kotijoukkueen painostusta. 20 minuutin jälkeen numerot olivat 2–0. Forssalaisten maalintekijät olivat Mikko Matinaro ja Vihtori Kaseva.

39. minuutin kohdalla ToPa pääsi maalin makuun. Toni Niskala puski Vesa Pajulan keskityksen sisään. Seuraavaa maalia ei minuuttia kauempaa tarvinnut odottaa. Edellistä maalia seuranneesta aloituksesta kotijoukkue hyökkäsi nopeasti ja tehokkaasti, ja Mikko Matinaro laukoi tarkasti alanurkkaan. Tauolle mentiin kotijoukkueen ansaituissa 3–1-johtonumeroissa.

Tauolla ToPan valmentajien ohjeet lienevät olleet sen suuntaiset, että tälläkin ryhmityksellä tulosta pitäisi syntyä.

Vaihtoja heti puoliajan alkuun tehtiin neljä, jotka kohensivatkin peli-ilmettä. Hallinta siirtyi vierasjoukkueelle. 76. minuutilla syntyi ansaittu kavennus. Tuomas Kallioisen sivurajaheittoon Jalkapalloklubin maalin edessä pääsi väliin Jukka-Pekka Jyrämö. Tämän jatkosta Jyri Erkkilä nikkasi kavennusmaalin. Eivätkä maalipaikat tähän loppuneet. Parhaat siunaantuivat varsinkin Niskalalle ja Kallioiselle. Pieni huolimattomuus piti numerot kuitenkin 3–2:ssa.

ToPan parhaille pelaajille tähdet jakoi Akaan Seudun avustaja Jukka Koskinen. 3 Jussi Nyström, 2 Jyri Erkkilä, 1 Toni Niskala.

TP-49 kokoonpano. Saska Heiskanen (46. Tuomas Arvonen), Joonas Pietikäinen (46. Janne Hevonoja), Aate Jokinen, Jussi Nyström, Jukka-Pekka Jyrämö (C), Jyri Erkkilä, Aleksi Lapinleimu, Toni Niskala, Jari Hakala (46. Ville Myllylä), Vesa Pajula, Mikko Tromstedt (46. Tuomas Kallioinen).