Ei eläinkokeita turhaan!

Nykyään eläinkokeiden tarpeellisuudesta väitellään enemmän kuin ennen. EU on aloittanut eläinkokeiden kieltämisen vuonna 2004, mutta niitä ei ole kuitenkaan lopetettu kokonaan, koska valvonta ontuu. Myös 80 prosenttia maailman valtioista sallii vielä eläinkokeet kosmetiikkatarkoituksiin.

Tuotteita testataan eläimillä, jotta me ihmiset saisimme turvallisia tuotteita. Se on kuitenkin turhaa, koska eläimen ja ihmisen iho ja silmät ovat täysin erilaisia.  Mielestämme ei ole oikein, että eläimet joutuvat kärsimään tai jopa kuolemaan ihmisen oman kauneuden vuoksi, kun kauneudenhoitotuotteita voi testata muillakin kuin eläimillä. Eläinkokeet eivät sitä paitsi ole aina luotettavia.

Lääketesteihin tarkoitetut eläinkokeet ovat mielestämme oikein, koska ihmisten terveys ja tulevaisuus on niistä kiinni. Jos kokeita ei tehtäisi, voisi monien sairauksien lääkkeet jäädä keksimättä, ja ihmisiä kuolisi turhaan.

Olemme siis sitä mieltä, että eläinkokeita ei tulisi käyttää kauneudenhoitotuotteisiin vaan lääkkeiden testaamiseen, sillä lääkkeitä ihmiset todella tarvitsevat.

Saara Pollari, Lotta Kuittinen ja Henna Tuominen

Lähde: Animalia