Kaupunki ostamassa maata 350 000 eurolla

Akaan kaupunki aikoo ostaa kuolinpesältä noin 21 hehtaaria maata Nahkialan kylästä. Kauppahinta on 350 000 euroa. Ostettavat alueet kuuluvat Hinkan tilaan, ja ne rajoittuvat jo aiemmin asemakaavoitettuihin alueisiin. Maatilan keskus rakennuksineen hehtaarin maapohjalla jää perikunnan omistukseen.

Ostettavat alueet sijaitsevat Ketunpesäntien molemmin puolin, missä on ympärillä asuinalueita. Pohjoisessa alue rajoittuu Nahkialanvuoren ulkoilualueeseen. Lisäksi yksi metsäpalsta sijaitsee Humalikorventien itäpuolella Hämeenlinnantien tuntumassa. Lähellä on sekä asunto- ja teollisuustontteja.

Ostettavasta alueesta suurin osa on viljeltyä peltoa ja noin 8,7 hehtaaria metsää. Kauppaan sisältyvän puuston arvoksi on arvioitu noin 70 000 euroa.

– Alueen suhteen ei ole vielä tarkempia suunnitelmia, mutta sehän on hyvällä paikalla erilaisia tarpeita silmällä pitäen. Suurimmat palat ovat peltoa, mikä on potentiaalista aluetta omakotitonteille jollain aikavälillä. Alueelta on myös hyvät mahdollisuudet saada yhteys Nahkialanvuoren virkistysreitteihin, visioi Akaan kaavoituspäällikkö Jyri Sarkinen.

Kaupan toteutuminen edellyttää, että valtuusto myöntää maahankintaan 110 000 euron lisämäärärahan. Tälle vuodelle kaupungin budjetissa on varattu maakauppoihin 300 000 euroa, josta on käyttämättä noin 243 000 euroa.

Määrärahaa suunniteltiin alun perin Yritys-Konhon maanhankintoihin, mutta kaavoituspäällikön mukaan asialla ei ole kiirettä, koska kaava on vielä kesken. Kaavasta on valitettu Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jossa keskimääräinen käsittelyaika on vuosi. Sarkkinen on kuitenkin toiveikas, että Yritys-Konhon valitukseen saadaan päätös vielä tänä vuonna. Asiaa on yritetty jouduttaa kiirehtimispyynnöllä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?