Kuulaa pukattiin pimeän tuloon asti

Akaan kaupunginmestaruudet yleisurheilussa ratkottiin Toijalan urheilukentällä viime viikon tiistaina. Kaupunginmestaruuskisoihin osallistui reilut 80 urheilijaa. Kisoja käytiin ihanteellisissa oloissa, sillä lämmintä riitti vielä illan pimetessäkin.

Erityisesti kuulaa pukattiin kentällä tuntikausia, sillä 11-vuotiaat pojat aloittivat oman kisansa kello 18, ja kello kävi jo kymmentä, kun miehet lopettelivat kamppailua kaupungin kuulaherruudesta.

Kuulakisoja oli kenttälajeista eniten, kaikkiaan kuusi kappaletta, kun muita kenttälajeja oli neljän kilpailun verran. Laji on muutenkin kaikenikäisten kilpailijoiden suosiossa, joten ei ihme, että kuularingin ympärillä riitti kuhinaa pitkin iltaa.

Miesten kuulakisa on viime vuosina houkutellut ilahduttavan määrän miehiä kisaamaan keskenään. Lajipaikalta kuuluikin miehekkäitä karjaisuja, kun 11 kilpailijaa tavoitteli tuota haluttua kaupunginmestarin arvonimeä.

Akaalaisten kilpailijoiden joukosta kisan kuopus, myös keihästä menneinä vuosina erinomaisesti heittänyt 21-vuotias Ville Nieminen pesi lopulta koko raavaan miesjoukon tuloksella 12,14. Kovimman vastuksen Villelle antoi Timo-Pekka Koivuniemi 11,27 metrin työnnöllään. Pronssia saavutti Lauri Laasala tuloksella 10,29.

Ulkopaikkakuntalaisetkin saivat osallistua kisaan ulkopuolisina. Kokonaiskilpailun kovimman tuloksen tekikin lopulta Hämeenlinnan Tarmoa edustava Jari Salin tuloksella 12,85, ja Valkeakosken Hakan Rauno Möttösen tulos oli 10,47.

Vaikka kilpailijoita olikin määrällisesti paljon, kaikille annettiin mahdollisuus kuuteen työntöön. Kisaa käytiin periksi antamatta loppuun asti, sillä suurin osa joukosta teki parhaan tuloksensa viimeisellä kierroksella.

Paulasta kuulakuningatar

Kuulakuningattaren asemasta kisasi neljä naista. Akaan Iskun Paula Leppäkorpi ratkaisi kisan jo toisella kierroksella työntämällä voittotuloksen 8,78. Tiukimman vastuksen antoi Mia-Leena Jokela tuloksella 8,16. Irina Laasalan pronssia tuonut työntö kantoi 7,40 metriä, ja neljänneksi sijoittuneen Akaan Iskun Satu Lehtosen tulos oli 6,78.

Nuorten eli 7–15-vuotiaiden sarjoissa kisattiin kaupunginmestaruuksista samoin hyvässä hengessä, ja monet urheilijoista saavuttivat myös kaksoismestaruuksia. 9–15-vuotiaiden sarjoissa kahden parhaan joukkoon sijoittuminen tiesi lisäksi edustuspaikkaa Akaa–Lempäälä–Nokia-kuntaotteluun, joka käytiin torstaina 5.9. Viialassa.

Kaupunginmestaruuskisojen järjestelyistä vastasivat yhteistyössä Akaan kaupunki, Toijalan Vauhti ja Viialan Valtti. Kaupungin puolesta palkintoja oli jakamassa Akaan kaupungin erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtonen.

Kisojen kokonaistulokset löytyvät Toijalan Vauhdin kotisivuilta osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/

 

Tuulikki Moisio