Viro ykkönen Leomuovi-turnauksessa

Viikonvaihteessa pelattiin Viialan Palloiluhallissa järjestyksessään kahdeksas kansainvälinen Leomuovi-turnaus. Nuorten, vuosina 1995–97 syntyneiden, miesten lentopalloturnaus oli jälleen kovatasoinen.

– Olemme alusta saakka saaneet tänne maajoukkueita. Se takaa, että yleisö näkee ainakin ajoittain erittäin hyviä suorituksia, kertoi turnauksen isähahmo A-Volleyn Risto Lahti.

Ensimmäisen kerran Suomen maajoukkue jäi saapumatta, mikä Lahden mukaan jäi harmittamaan. Etenkin Ruotsin ja Viron maajoukkuevalmentajat ihmettelivät suomalaisten poissaoloa.

– Suomen tämän ikäluokan maajoukkue on menestynyt maailmalla. Olisimme tietenkin halunneet mitata osaamistamme tuota joukkuetta vastaan, ilmoitti Ruotsin päävalmentaja Göran Persson.

Suomen maajoukkueen poissaolo ei kuitenkaan häirinnyt turnauksen tasoa. Korvaajaksi saatiin Keimolan Kaikun seurajoukkue, joka haastoi hienosti ulkomaalaisvastustajiaan. Kaiku sijoittui lopulta turnauksessa jaetulle kakkostilalle latvialaisen Riga Volleyball Schoolin kanssa. Voiton vei Viron maajoukkue, Ruotsi oli neljäs ja A-Volley sai tyytyä kovassa kyydissä jumbosijaan. Tulokset löytyvät A-Volleyn verkkosivuilta.

– Jostakin syystä joukkueeni taso vaihtelee kovasti mielialojen mukaan. Huonolla hetkellä eivät edes pelaajavaihdot saa otteita kohenemaan. Tässä ei valmentajalla ole kauhean paljon työkaluja käytössään. Onneksi peli aina ajoittain kulkee hienosti. Ja onnistumiset taas ruokkivat toisiaan, kiitteli A-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen.

– No, kausi alkaa syyskuun lopulla ja tämä kävi hyvin kenraaliharjoituksesta. Kyllä me nyt kuitenkin ihan kelpo vastus annettiin etukäteen ajatellen ylivoimaisille vieraillemme.

Valmentajien palaverissa kiiteltiin Leomuovi-turnauksen ilmapiiriä. Tuomarilinja oli sopivan kireä. Ja niin pelaajat kuin valmentajatkin tyytyivät tuomioihin ilman purnaamista.

– Parasta täällä on se, että pääsemme kokeilemaan erilaisia kokoonpanoja ja arvoturnauksissa vaihtopenkkiä kuluttavat pelaajat saavat enemmän vastuuta, analysoi Viron valmentaja Tuomas Jasmin.

Yhteinen toivomus oli, että lentopallokentillä sallittaisiin nykyistä näyttävämpiä tuuletuksia onnistumisten jälkeen. Nyt säännöissä jopa vastustajalle hymyilemistä katsotaan karsaasti. Niin pelaajat kuin valmentajatkin sallisivat verkon läpi tuuletukset, kunhan se tapahtuisi hyvän maun rajoissa.

Lentopallon sarjakausi alkaa kuukauden päästä ja sitä ennen Akaassa nähdään Suomen Cupin karsintapelejä ja toivottavasti itse Cup-otteluitakin.

 

Harri Mattila

 

 

 Ruotsi oli A-Volleyta parempi selkeästi numeroin 3-0 ja joukkueen parhaana palkittiin Linus Ekstrand.
Ruotsi oli A-Volleyta parempi selkeästi numeroin 3-0 ja joukkueen parhaana palkittiin Linus Ekstrand. Kuva: Harri Mattila.
A-Volley oli Ruotsia vastaan jatkuvasti torjunnoissaan myöhässä. Kuvassa kuitenkin Joni Siermala ja Rami Rekomaa onnistuvat pysäyttämään Ruotsin Ludvig von Sydowin. Oskari Rissanen (24) varmistaa torjunnan takana.
A-Volley oli Ruotsia vastaan jatkuvasti torjunnoissaan myöhässä. Kuvassa kuitenkin Joni Siermala ja Rami Rekomaa onnistuvat pysäyttämään Ruotsin Ludvig von Sydowin. Oskari Rissanen (24) varmistaa torjunnan takana. Kuva: Harri Mattila