Kari Viertola on vuoden 2013 jalkapallohuoltaja

Kylmäkosken Veikkojen futsal-joukkueen huoltajana toimiva Kari Viertola voitti yleisöäänestyksessä Vuoden 2013 huoltaja -tittelin. Cramo ja Suomen Palloliitto jakoivat palkinnon nyt ensimmäistä kertaa suomalaisen jalkapalloilun historiassa.

Viertola voitti Vuoden 2013 huoltaja -äänestyksen 251 äänellä. Toiseksi äänestettiin Åland Unitedin huoltaja Kjell Sipinen Ahvenanmaalta ja kolmanneksi Tikkurilan Palloseuran huoltaja Maarit Rautio Vantaalta. Kaikkiaan Vuoden huoltajaksi oli ehdolla 13 henkilöä. Palloliiton piirit ja Cramo valitsivat finalistit Facebookissa tapahtuneeseen äänestykseen satojen ehdokkaiden joukosta.

Vuoden 2013 jalkapallohuoltaja Kari Viertola on huoltanut useita eri jalkapallojoukkueita jo toistakymmentä vuotta kestäneen uransa aikana. Kylmäkosken Veikkojen Futsal-joukkueen huoltajana hän aloitti vuonna 2010 joukkueessa pelaavien ystäviensä pyynnöstä.

– Kavereiden toivomuksesta aloitin huoltajan työt myös vuosia sitten. En ole koskaan pelannut jalkapalloa, mutta olen aina seurannut lajia mielelläni. Sydäntäni lämmittää, kun näen, että hyvin huollettujen varusteiden ansiosta pelaajat voivat keskittyä täysillä pelaamisen, Viertola kertoo.

KylVen lisäksi Viertola huoltaa tällä hetkellä myös kahta muuta joukkuetta: FC Gepardin II-divisioonan futsal-joukkuetta ja IV-divisioonassa pelaavaa futisjoukkuetta Toijalan Pallo -49:ää.

Joukkueen hengennostattaja

Viertolaa vuoden huoltajaksi ehdottaneet kuvailevat miestä muun muassa näin: ”Vilin tultua joukkueemme huoltajaksi muuttui toimintamme ammattimaiseksi. Vili on hoitanut moitteetta niin paitojen pesut kuin tuomarien nestehuollonkin. Kaudella 2011–2012 Vili palkittiin joukkueen Vuoden Uroteko palkinnolla saunaillan hengennostatuspuheensa ansiosta. Sen siivittämänä pelasimme loppukauden hurmiossa ja nousimme Futsal-Liigaan.

Viertolaa kuvaus hymyilyttää.

– Poikia pitää välillä vähän potkia, että saavat itseluottamusta. Joskus tulee tappioitakin, mutta niistä ei saa lannistua.

Poikien, eli KylVe:n pelaajien, ikähaarukka on suuri, 17–37 vuotta. Viertola kertoo joukkueen hengen olevan hyvä, pelaajat keskustelevat ”vapaasti kaikista asioistaan”.

Viertolan mukaan hyvä jalkapallohuoltaja ottaa huomioon kaikki joukkueensa jäsenet. Oman työnsä huoltaja hoitaa tietysti aina mahdollisimman hyvin.

Kari Viertola palkitaan 6. syyskuuta Suomi–Espanja MM2014 -karsintaottelun puoliajalla. Hän lähtee palkintomatkalle Ranskaan seuraamaan MM-karsintaottelua Ranska–Suomi yhdessä kampanjan keulakuvan, 1960-luvulta lähtien huoltotehtävissä toimineen Gunnar Yliharjun kanssa. Lisäksi Viertolan joukkue saa 1 000 euron varustelahjakortin.

68Vili Viertola 68Vili Viertolavaaka 68YleisötopaPaidat

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?