Koulutus päättyy Näkymän avajaisiin vuonna 2014

Uusi kuvataidelinja aloittaa Päivölässä

Päivölän kansanopistossa aloittaa lokakuussa uusi kuvataidelinja, joka on saanut kimmokkeensa ympäristötaidetapahtuma Näkymästä. Kyseessä on kuvataiteen ja taiteen tuottamisen linja, joka tarjoaa opetusta sekä taideopintoihin hakeutuville että taiteen ammattilaisille. 1.10 alkavaa kurssia ohjaa MA Satu Kiuru, ja koulutus päättyy 27. kesäkuuta 2014 vietettäviin Näkymän avajaisiin.

Kuvataidelinjalla ovat vaihtoehtoina kuvataiteen ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin valmentava kurssi sekä kuvataiteen ja taiteen tuottamisen ammatilliset erikoistumisopinnot jo aikaisemmin valmistuneille taiteilijoille, jotka haluavat laajentaa omaa osaamistaan ja parantaa työllistymismahdollisuuksiaan. Ammatillisiin opintoihin on työttömän työnhakijan mahdollista anoa myös opetushallituksen tukemaa opintoseteliä, joka kattaa osan opintokustannuksista.

Opiskelijat tulevat tekemään osana opintojaan muun muassa omat taiteilijan www-sivunsa.

– Päivölä haluaa olla hermolla ja tarjota ensimmäisenä Suomessa ympäristötaiteeseen painottuvia kuvataideopintoja, jotka yhdistyvät konkreettiseen työskentelyyn ja taiteen tuottamiseen, linjanjohtaja Sati Kiuru kertoo.

Näkymä 2014 ympäristötaidetapahtuma ja sen näyttelyt tulevat olemaan mukana linjan opintoprosessissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?