Torstain verenluovutustilaisuus Monitoimihallilla

Toijalan SPR ja Veripalvelu saavat järjestää tämän vuoden kaksi viimeistä verenluovutustilaisuutta sittenkin Toijalan Monitoimihallilla. Toijalan verenluovutustilaisuudet ehtivät olla jo paikkaa vailla, kun vapaa-aikalautakunta päätti keväällä, ettei verenluovutuksia voi järjestää enää monitoimihallilla. Päätöksen taustalla oli pula sisäliikuntapaikoista.

Toijalan SPR:n puheenjohtaja Sirpa Koivisto kertoo osaston sopineen sen jälkeen Akaan kaupungin kanssa, että tälle vuodelle sovitut kaksi verenluovutustilaisuutta voidaan kuitenkin pitää vielä Monitoimihallilla.

– Veripalvelu on jo viime vuoden puolella sitonut henkilöstön ja kaluston näihin verenluovutustilaisuuksiin, eikä se pysty tekemään muutoksia kovin nopealla aikataululla. Olisi ollut hölmöä jättää esimerkiksi yksittäinen luovutuskerta kokonaan väliin, jolloin Veripalvelun työntekijät olisivat olleet sen päivän tyhjän panttina, Koivisto toteaa.

Joka tapauksessa tämän vuoden jälkeen Toijalan SPR joutuu etsimään verenluovutuksille uuden paikan. Osasto on hakenut sopivaa tilaa jo koko kesän, mutta tarkoitukseen sopivaa tilaa ei ole vielä löytynyt.

Verenluovutus torstaina

Seuraava verenluovutustilaisuus on Toijalassa ensi torstaina 22.8. kello 14–19, ja paikkana siis Monitoimihalli.  Luovuttajan tulee olla terve, 18–65-vuotias ja paina vähintään 50 kiloa. Veripalvelun henkilökunta on valmistautunut opastamaan uusia luovuttajia ja vastaamaan kysymyksiin. Mukana pitää olla kuvallinen, Suomen viranomaisten myöntämä henkilötodistus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?