Oma paikka on pyhä

Isä ja tytär, Ari ja Tinja Sarkanen ovat tämänvuotisessa ympäristötaidenäyttely Näkymässä mukana työllä Pyhä maa. Teos pyrkii herättämään ajatuksia pyhyyden käsitteestä suhteessa kotiin, omaan maahan ja tilaan, jossa ihminen elää.

Sarkaset muistuttavat, että pyhyys on kokijasidonnainen käsite, samoin kuin kodin käsite. Monet yhdistävät nämä kaksi toisiinsa henkilökohtaisella tasolla. Toisaalta jos paikkakokemus on vastenmielinen tai uhkaava, on yhteyttä vaikeampi muodostaa. Taiteilijat haluavat työllään korostaa, että jokaiselle ihmiselle oma paikka on kuitenkin pyhä. Vaikka se olisi rujo ja rajattu, on se silti ihmiselle tärkeä.

Ari Sarkanen Iittalasta on osallistunut lähes jokaiseen Näkymään. Hänen teoksiaan on ollut useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä. Tinja Sarkanen opiskelee Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutissa muotoilijaksi.

Akaan Seutu esittelee kesän lehdissään ympäristötaidenäyttely Näkymän töitä. Näyttelyn teemana on Maa ja paikka. Näkymä on esillä Nahkialanjärven ympäristössä ja Kulttuuritalo Laaksolassa Toijalassa 31.8. asti. Ympäristötaidenäyttelyn järjestää TaideAkaa ry.

 Ari ja Tinja Sarkanen: Pyhä maa.

Ari ja Tinja Sarkanen: Pyhä maa.