Vääntö karsinnan kohteista alkoi

Äänestyksistä huolimatta kaupunginhallitus hyväksyi säästöt ilman muutoksia

Akaan kaupunginhallitus käsitteli tiistaina talouden tasapainottamisohjelmaa. Hallitus äänesti Kylmäkosken terveysaseman lakkauttamisesta, Kylmäkoski-talon remontoinnista, uimahallikuljetusten lopettamisesta ja Aseman koulun sulkemisesta, mutta äänestykset eivät aiheuttaneet muutoksia esitytettyyn säästöpakettiin. Äänestyksissä demarien äänet jakaantuvat sekä puolesta että vastaan, kun taas kun kokoomuksen kolme jäsentä olivat yhtenä rintamana säästöpaketin takana. Vääntö jatkuu valtuustossa, joka käsittelee talouden tasapainottamisohjelmaa keskiviikkona 28. elokuuta.

Kaupunginhallituksessa Inka Savolainen (sd) esitti Salla Bisterin (sd) kannattamana, että Kylmäkosken terveysasema lakkautetaan vasta 1.1.2017, kun säästöpaketti esittää sen sulkemista jo vuoden 2015 alusta. Savolaisen esitys hävisi äänestyksen 6–5.

Terveysaseman sulkemista vuonna 2015 kannattivat Jouko Rytkönen (kok), Harri Rämö (sd), Marita Markkula (ps), Eero Lapinleimu (kok), Jukka Saari (vas) ja Susanna Saxberg (kok). Häviölle jäivät Savolaisen ja Bisterin lisäksi Markku Anttila (kesk), Hannu Järvinen (sd) ja Mari Peräkivi (kesk).

Inka Savolainen ja Salla Bister esittivät myös Kylmäkoski-talon eli entisen kunnantalon remontoimista alkuperäisen suunnitelman mukaan kirjaston käyttöön. Ehdotus kaatui 6–4, ja voimaan jäi säästöpaketin esitys, että remontista luovutaan ja kirjasto suljetaan. Kylmäkoskelle jäisi kirjaston palvelupiste esimerkiksi Kirkonkylän koululle. Äänestyksessä Rytkönen, Rämö, Markkula, Lapinleimu ja Saxberg kannattivat remontista luopumista ja kirjaston sulkemista. Häviölle jäivät Savolainen, Bister, Järvinen ja Peräkivi. Markku Anttila äänesti tyhjää.

Mari Peräkivi esitti Markku Anttilan kannattamana, että Aseman koulua ei suljeta, ennen kuin koulurakennus on saatu myytyä käypään hintaan, jolloin koulu lakkautetaan seuraavan lukuvuoden alusta. Säästöohjelma esittää koulun sulkemista 1.8.2014. Peräkiven ehdotus kaatui äänin 6–5. Koululle olisivat lisäaikaa suoneet Peräkiven ja Anttilan lisäksi Savolainen, Järvinen ja Bister. Koulun lakkauttamista jo ensi lukuvuonna kannattivat Rytkönen, Rämö, Markkula, Lapinleimu, Saari ja Saxberg.

Salla Bister esitti Markku Anttilan kannattamana uimahallikuljetusten säilyttämistä ja tarvittavan määrärahan kattamista korottamalla kuntosali- ja uimahallikuljetusten maksuja. Esitys hylättiin äänin 7–4. Uimahallikuljetusten lopettamisen kannalla olivat Rytkönen, Rämö, Markkula, Järvinen, Lapinleimu, Peräkivi ja Saxberg. Bisterin ja Anttilan lisäksi Savolainen ja Saari olisivat säästäneet uimahalliretket.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?