Maakuntahallitus laajentaisi Kylmäkosken vankilaa

Pirkanmaan maakuntahallituksen mielestä Rikosseuraamuslaitoksen kannattaisi tutkia Kylmäkosken vankilan laajentamista sen sijaan, että Pirkanmaalle ryhdyttäisiin suunnittelemaan uuden ison vankilan perustamista.

– Maakuntahallituksen mukaan Pirkanmaan olemassa olevia vankiloita pitäisi kehittää eli laajentaa Kylmäkosken ja Vilppulan vankiloita, kertoo edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela Pirkanmaan liitosta.

Kylmäkosken vankilan laajennus oli muutama vuosi sitten jo suunnitelmissa ja sitä varten oli varattuna määräraha, mutta hanke ei ole edennyt.

Maakuntahallituksen kanta Kylmäkosken vankilasta liittyy lausuntoon, jonka maakuntahallitus antoi Rikosseuraamuslaitokselle toimitilavisiosta vuoteen 2025. Pirkanmaan osalta toimitilavisiosta löytyy Kylmäkosken vankilan peruskorjaus, mutta ei vankipaikkojen lisäämistä. Nykyisellään vankilassa on 113 paikkaa. Vilppulan vankilan paikkalukua ollaan lisäämässä 66 paikasta 96:een.

Toimitilavisiossa on nostettu esiin myös Pirkanmaan vankilan perustaminen Tampereen alueelle. Tässä ehdotuksessa olisi 400 suljettua ja 150 avovankilapaikkaa ja sellaisenaan vankilasta tulisi Pohjoismaiden suurin. Rikosseuraamuslaitos ei kannata sitä eikä esitä tällaisen laitoksen perustamista, koska se ei ole pohjoismaisen vankeinhoitolinjan mukainen. Pohjoismaissa suositaan pienempiä laitoksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?