Koulun portaikko ja alakerroksen vessat vielä pois käytöstä

Koulutyö alkoi Kirkonkylän koululla

Kirkonkylän koulun sisäänkäynnit ovat vielä koulun alkaessa kesken. Portaiden valua aloitettiin 2. elokuuta.

Kirkonkylän koulun sisäänkäynnit ovat vielä koulun alkaessa kesken. Portaiden valua aloitettiin 2. elokuuta.

Koulutyö alkoi tänään myös kesän aikana peruskorjatussa Kirkonkylän koulussa. Koulussa on esikoululaiset mukaan lukien 88 oppilasta ja viisi opettajaa. Koulun ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat ovat yhdysluokalla, samoin viitos-kuutoset.

Lupa koulun aloittamiselle annettiin viime viikon perjantaina tehdyssä lopputarkastuksessa, jossa terveystarkastaja hyväksyi jo tehdyt korjaustyöt ja antoi luvan koulutyön aloittamiseksi koulun tiloissa.

– Meitä joustavia ihmisiä pieni keskeneräisyys ei häiritse. Luokkatilat ovat periaatteellisesti kunnossa, vaikka kaikki kalustukset eivät ole löytäneet vielä paikkaansa, ja ensimmäinen kouluviikko mennään vanhakantaisella taululiitusysteemillä, koulun väliaikainen rehtori Sakari Salmi kertoi eilen maanantaina.

Salmi siirtyi Kirkonkylän koululle Nahkialan koulun luokanopettajan työstään koulun rehtorin Heli Hotti-Paanasen jätettyä koulun terveydellisistä syistä. Salmi on toiminut aikaisemmin Nahkialan koulun rehtorina.

Liikuntasali vielä varastona

Kulku kouluun tapahtuu B-rapun ovesta, jossa sisäänkäynnin virkaa toimittaa väliaikainen metallinen luiska. Toisia koulun pääportaita valetaan parhaillaan kuntoon, ja etupihalla odottavat portaikon kivet on aidattu, jotteivät oppilaat pääse niille kiipeilemään ja vahingoittamaan itseään.

Koulun alin kerros, jossa sijaitsee korjattu teknisen työn luokka sekä muun muassa koulun wc-tiloja, odottaa vielä muutaman päivän ajan käyttöönottoa. Lisäksi remontin ajan varastona toiminut liikuntasali on vielä poissa käytöstä.

– Aika harvoin tarvitsemme muutenkaan tähän aikaan lukuvuodesta sisäliikuntatiloja. Jos ihan hirveästi sataa, niin keksimme sitten jotakin muuta, Sakari Salmi suunnittelee.

Myös asuntolan puolella korjaustyöt jatkuvat vielä lukukauden alkaessa, ja koulun takapiha odottaa vielä täyttöä vesieritystöiden jäljiltä. Takapiha ei ole oppilasaluetta, vaan se on toiminut opettajien pysäköintialueena.

Koulun ilmastoinnin käynnistäminen edellyttää kaikkien remontin jälkien siivoamista.

– Säädöt onkin parempi suorittaa silloin, kun oppilaat ovat koulussa, jolloin päästään seuraamaan hiilidioksidi- ha happiarvoja, Salmi toteaa.

Rehtori antaa kiitosta remontin sujumisesta sekä Akaan tekniselle toimelle että koulun henkilökunnalle.

– Monet opettajat ovat tehneet palkatta siivous- ja muuttotyötä, joten siitä heille iso kiitos.

Ensimmäisellä kouluviikolla koulupäivät alkavat Kirkonkylän koululla kello 9 ja tiistaina ja perjantaina koulu loppuu kello 12 ja torstaina kello 13. Aamupäivä- ja iltapäivähoito toimii koululta vapautuneessa luokkatilassa normaalilla aikataululla kello 7–17.

Keskustan koulun peruskorjaus tänään käsittelyyn

Akaan kaupunginhallitus kokoontuu tänään tiistaina käsittelemään Viialan Keskustan koulun peruskorjausta. Kokouksen pohjalla on vs. teknisen johtaja Pentti Viholan ehdotus koulun peruskorjaamisesta.

Ehdotuksen pohjana on koulusta tehty erittäin seikkaperäiseksi nimetty rakenne- ja kosteustekninen kuntotutkimus, jonka on tehnyt A-Insinöörit ja Asiantuntijapalvelut Lukkari Oy. Selvityksen mukaan Keskustan koulu kannattaa ehdottomasti peruskorjata ja päätöstä asiassa toivotaan mahdollisimman pian, jotta korjaustöitä voidaan tehdä optimiolosuhteissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?