Akaan Kamarimusiikkiseuran kesäkonsertit jatkuvat romanttisissa tunnelmissa

Akaan Kamarimusiikkiseuran kesäkonsertit painottuvat tänä vuonna elokuun puoliväliin, kun Karllundin kivinavetassa tanssitaan jälleen puhallinmusiikin säestyksellä huomenna lauantaina 10.8., Jutikkalan kartanossa soi jousikvartetti ja klarinetti sunnuntaina 11.8. kello 15 ja Visavuoren museossa kuullaan romanttista harppua jousten ja puhaltimien kera sunnuntaina 18.8.

Lauantaina Karllundin kivinavetan ylisillä tanssitaan jo kolmatta kertaa perinteisen puhallinmusiikin säestyksellä kello 19 alkaen, ja musiikin tarjoaa Toijalan Vaskiseitsikko.

Jutikkalan kartanon Käräjäsalin iltapäiväkonsertissa esitetään kaksi laajempaa kamarimusiikkiteosta, Crusellin hyväntuulinen ja kepeä klarinettikvartetto D-duuri sekä Griegin dramaattinen jousikvartetto. Klarinetistina toimii Leena Mantere ja jousikvartetissa soittavat Lea Antola ja Sanna Tullila, viulu, Marianne Mäenpää, alttoviulu ja Miika Jämsä, sello. Konserttivierailla on myös mahdollisuus tutustua kartanomuseoon, ja kahvitarjoilusta vastaa Iku-Turson Akat.

Visavuoressa 18.8. kello 17 taas soi monipuolinen ohjelmisto harpulle ja jousille sekä puhaltimille. Luvassa on ranskalaisen romanttisia pikkukappaleita säveltäjiltä Saint-Saëns, Fauré, Ibert ja Ravel sekä vastapainoksi uudempaa sävelkieltä Watkinsilta ja Hyytiseltä. Konsertin harpistina esiintyy Liisa Honkanen ja viulisteina Lea Antola ja Sanna Tullila. Puhaltimissa Jaakko Välimäki, käyrätorvi ja Leena Mantere, klarinetti.

Tunnelmaa Jutikkalan kartanon Käräjäsalin konsertista vuodelta 2011.

Kivinavetalla ohjelmaa myös lapsille

Ennen Akaan kamarimusiikkiseuran Vaskiseitsikon tansseja Karllundin Kivinavetalla on ohjelmaa myös lapsille kello 18 alkaen.  Maatilan pihapiirissä ja lähipelloilla pääsee mönkijäkärryn tai traktorin kyytiin. Hiljaisemmasta menosta pitävät voivat ajella hevoskärryllä tai kokeilla ratsastamista. Pihalla on kenttäpelejä ja myös Kurisjärven VPK on paikalla paloautoineen.

Akaa-Seuran tänä vuonna 150 vuotta täyttävä tuulimylly ja 1700-luvun lopulta olevat aitat ovat avoinna tutustumista varten. Kylätoimikuntien makkaragrillistä ja puffetista voi ostaa syötävää ja juotavaa.

Ulkotapahtumiin on vapaa pääsy.