Männikön omakotitontit myyntiin vielä tänä vuonna

Kaavoituspäällikkö on valmis nostamaan Akaan tonttihintoja

Akaan kaupunki rakentaa parhaillaan Viialassa Männikön asuinalueen kunnallistekniikkaa. Ensimmäisessä vaiheessa myyntikuntoon valmistuu alue, johon kuljetaan Hämeentien kautta. Omakotitontteja ensimmäisessä vaiheessa on 15–20. Osa tonteista on peltotontteja, osa sijaitsee rinteen alaosassa. Tonttien koko vaihtelee vähän yli tuhannesta neliöstä noin 2000 neliöön.

Akaan kaupungin kaavoituspäällikön Jyri Sarkkisen mukaan tontit on tarkoitus saada myyntiin vielä tänä vuonna. Tonttien hinnoittelua käsitellään kaupunkisuunnittelulautakunnassa 7.8.

– Tulen ehdottamaan sellaista hinnoittelumallia, että tonteilla olisi erilaisia neliöhintoja. Osa tonteista on paremmalla paikalla, koska ne rajoittuvat puistoon ja rakennusoikeutta on enemmän. Lisäksi edullisemmillekin tonteille ehdottaisin kovempaa lähtöhintaa kuin mitä Viialassa on totuttu näkemään.

Sarkkisen mukaan hintatason nosto tarkoittaisi usean euron lisäystä nykyiseen tasoon. Kaavoituspäällikkö pitää korotusta perusteltuna, koska Akaan neliöhinnat ovat naapurikuntia alhaisemmat.

– Akaa on myynyt viimeisimmät tontit 17 euron neliöhintaan, kun Vesilahdella on pyydetty 30 euroa ja Valkeakoskella 19,5–25 euroa ja Lempäälässä 40–50 euroa. On suorastaan meidän velvollisuutemme nostaa tämänhetkisiä hintoja. Uskon, että kysyntä ja arvostus tulevat tavallaan sitä kautta, että itsekin arvostamme omaa maatamme. Näkisin, että on turha lähtökohtaisesti lähteä hinnoittelemaan alihintaan. Se, vaikuttaa monella tavalla myös imagoon, miten me haluamme itseämme arvostaa. Lisäksi omakotihankkeissa puhutaan niin isoista rahoista, että muutaman tuhannen lisähinta tontille, ei ole minusta peruste jättää ottamatta tontti.

Kaavoituspäällikkö uskoo alueen olevan houkutteleva hyvien yhteyksien ja lähellä olevien palvelujen ansiosta.

– Se on yhtä kaukana tai lähellä Lempäälää kuin esimerkiksi Vesilahti, jossa tontteja myytiin vuosi sitten 30 euron neliöhintaan, ja ne menivät hyvin kaupaksi. Männikön alue on vielä houkuttelevampi paikka, koska koulut ovat kilometrin päässä, kaupat ja rautatieasema kahden kilometrin päässä. Palveluihin pääsee jalkaisin, junalla vartissa Tampereelle ja viidessä minuutissa Toijalaan. Lempäälän keskusta on autolla kymmenen kilometrin päässä. Jos tulee Tampereelta, se on oikein hyvä sijainniltaan. Toinen asia sitten on, miten maailmanlaajuinen tilanne ja epävarma aika vaikuttavat ihmisten uskallukseen ostaa omakotitontteja.

Hän ei usko, että sisäilmaongelmien vuoksi suljetun Keskustan koulun tilanne vaikuttaisi pidemmällä tähtäimellä taajamassa sijaitsevan alueen vetovoimaan.

– Joka tapauksessa peruspalvelut on järjestettävä, koska asutusta on niin paljon.

Kaupunki esittelee Männikön aluetta lauantaina 31.8 Akaassa järjestettävien Asuminen Akaassa -messujen yhteydessä. Männikköön on bussikuljetus päivän ajan.

55männikkö1 55männikkö3

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?